IJsselmeervogels in tweede helft langs Jong Almere City

Danny van den Meiracker scoorde en kreeg rood
Danny van den Meiracker scoorde en kreeg rood © website IJsselmeervogels
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De voetballers van IJsselmeervogels hebben in de Tweede Divisie gewonnen van Jong Almere City. De Rooien uit Bunschoten-Spakenburg gaven de beloften met 2-0 klop en blijven daardoor tweede in de stand.
Danny van Meiracker na goal en rood: "Die scheids heeft er geen verstand van"

MATIG BEGIN

Het eerste bedrijf was niet om over naar huis te schrijven, maar toch proberen we er iets van te maken. IJsselmeervogels had nog het betere van het spel in het Yanmar Stadion van Almere.
De grootste kans voor de Vogels volgde in de 37e minuut. Felitciano Zschüsschen zette Mike van de Laar oog in oog met de keeper, maar de middenvelder miste de kans op de openingstreffer. Ook pogingen van Maikel de Harder en Robbert Olijfveld strandden in schoonheid.
Een samenvatting van Jong Almere - IJsselmeervogels door Bert Kous
© RTV Utrecht / Bert Kous

SPITSEN SCOREN

In de tweede helft was de nul snel van het scorebord gepoetst. Olijfveld kreeg de bal op zijn hoofd na een voorzet van Zschüsschen en knikte de Rooien op voorsprong.
Een kwartier voor tijd bracht invaller Danny van den Meiracker de score met een lage schuiver op 2-0. Dat bleek ook de eindstand, maar de aanvaller maakte de wedstrijd niet vol. Een minuut voor tijd kreeg hij geel voor een overtreding, waarna hij nog een keer geel kreeg voor uitlatingen richting de leidsman.
Trainer Verdonkschot over 'zakelijke overwinning': "Niet goed, gelukkig maak je er nog twee"
51' Robbert Olijfveld [0-1]
74' Danny van den Meiracker [0-2]
Bijz.
90' Rode kaart Danny van den Meiracker (twee keer geel, IJsselmeervogels)
IJsselmeervogels houdt door de zege druk op koploper AFC, dat won van HHC Hardenberg. De Rooien staan tweede en hebben na 12 duels 27 punten op zak. AFC heeft er 28.