Ambitieuze Romney mikt met Quick op play-offs

© Mirjam Boode
UTRECHT - Glenn Romney mikt met Cityside Apartments Quick op een plek in de play-offs. De oud speler en nieuwe hoofdtrainer van de honkballers uit Amersfoort gaf dat te kennen in gesprek met Namen&Rugnummers-presenator Rick van Manen. De hoofdklasser maakte onlangs de selectie voor nieuwe seizoen bekend, dat in april start.  
De ploeg uit Amersfoort heeft een mix aangetrokken van jeugdige talenten en ervaren routiniers. Romney, het afgelopen seizoen trainer van het tweede team van Pirates, neemt een aantal spelers mee naar zijn nieuwe club. Zo komt de 18-jarige middle infielder Sam van der Ploeg over. Ook de 31-jarige Jan-Willem Geerts maakt de oversteek van Amsterdam naar Amersfoort. Geerts is een pitcher, infielder én sterke slagman. Daarnaast heeft Quick spelers aangetrokken van HCAW, UVV en Twins.
Tijmen Takke honkbalt nu in de Verenigde Staten, maar komt ook komend seizoen uit voor Quick
Tijmen Takke honkbalt nu in de Verenigde Staten, maar komt ook komend seizoen uit voor Quick © Jan Kruijdenberg Fotografie
Ook kan Quick komend seizoen weer rekenen op Tijmen Takke, zij het voor een gedeelte van het seizoen. Momenteel speelt Takke college-honkbal in de Verenigde Staten, waar hij uitkomt voor Phoenix. "Het goede nieuws is dat we komend seizoen de beschikking over hem zullen hebben voor een aantal wedstrijden. Hoelang dat precies is, is op dit moment nog onduidelijk", zo stelt Romney.
Quick-coach Glenn Romney in gesprek met Rick van Manen
"De spelers die we hebben aangetrokken, jong of oud, hebben de overeenkomst dat ze allemaal nog erg ambitieus zijn om zich te laten zien op het hoogste niveau van Nederland", zo vertelt Romney in gesprek met Namen&Rugnummers-presentator Rick van Manen. Vorig seizoen verraste Quick door zich als promovendus meteen op te werken als 'play-offcontender'. De vraag is of de Amersfoorters opnieuw mee kunnen dingen om de bovenste plaatsen, nu het eerste seizoen in de hoofdklasse erop zit
Glenn Romney als speler van het Utrechtse UVV
Glenn Romney als speler van het Utrechtse UVV © Jan Kruijdenberg
"Ik verwacht dat we een leuke en betere wedstrijden gaan spelen dan afgelopen seizoen. Daarnaast willen we de top vier graag uitdagen en het doel is eigenlijk gewoon om derde of vierde te worden", zo vervolgt Romney. Een plek in de top 4 geeft aan het eind van het seizoen recht op het spelen van play-offs. "Neptunus en Pirates worden al jarenlang eerste of tweede, maar daarachter is er veel concurrentie om de overige plaatsen. Ik acht ons zeker kansrijk om mee te doen om die plekken, mede omdat een aantal jongens nu een jaar hoofdklasse-ervaring hebben kunnen opdoen", aldus Romney, die in 1995 en 1996 zelf nog als speler actief was in de hoofdklasse namens Quick.
Klik hier voor een volledig overzicht van de nieuwe selectie van Quick voor het komende seizoen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.