SCHC-duo helpt Oranje langs China

Ginella Zerbo van SCHC (l.) tekende voor de 3-0.
Ginella Zerbo van SCHC (l.) tekende voor de 3-0. © ANP
BILTHOVEN - De Nederlandse hockeysters blijven goed presteren in de Champions Trophy in China. Na de zeges op Japan en titelhouder Argentinië versloeg Oranje in Changzhou ook Australië. De vrouwen van bondscoach Alyson Annan wonnen het derde groepsduel met 3-0. Twee van de drie doelpunten werden gescoord door speelsters van SCHC.
Voormalig Kampongspeelster Marijn Veen kreeg de eerste kans voor Oranje. Haar inzet werd gestopt door keepster Rachael Lynch. Even later was het toch raak en tikte Veen de 1-0 binnen. Via een strafbal maakte Caia van Maasakker van SCHC er in de 27e minuut 2-0 van. Vlak voor rust had Maria Verschoor nog een mooie kans op 3-0, maar ze miste net.
Australië kreeg in de tweede helft de mogelijkheid om via een strafbal de spanning terug te brengen, maar keepster Anne Veenendaal redde knap. In het begin van het laatste kwart nam Oranje via een treffer van SCHC-ster en topscorer van de Hoofdklasse Ginella Zerbo definitief afstand van de Australische vrouwen.