De Goede streeft Dirkse van den Heuvel voorbij en jaagt op Hoog

Eva de Goede op archiefbeeld
Eva de Goede op archiefbeeld © Gerrit van Keulen
ZEIST/BILTHOVEN - Hockeyster Eva de Goede heeft in de Champions Trophy haar 204e interland gespeeld. De speelster uit Zeist is daarmee de meest ervaren speelster van Oranje die op dit moment nog actief is.
De Goede noteerde haar 204e interland in het Champions Trophy-duel van donderdag tegen Groot-Brittannië. Daarmee is ze voorbij SCHC-speelster en Oranje-aanvoerder Carlien Dirkse van den Heuvel, die op 203 interlands staat.
Dirkse van den Heuvel is ook nog actief en oproepbaar voor het Nederlands hockeyteam, maar zij is momenteel geblesseerd aan haar elleboog. Daarom is de middenvelder niet opgenomen in de selectie van bondscoach Alyson Annan.

ELLEN HOOG OP 233

In de all time ranking van meest gespeelde interlands staat De Goede nu op de negende plaats. Minke Smeets-Smabers staat met 312 interlands nog altijd fier bovenaan, gevolgd door Fatima Moreira de Melo (257) en Maartje Poumen (235). De Bilthovense  Ellen Hoog staat vijfde op de lijst, met 233 interlands voor Oranje. Zij beëindigde in 2016 haar interlandloopbaan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.