Eemdijk moet weer eens winnen

© Orange Pictures
EEMDIJK - In de Derde divisie A speelt Eemdijk zaterdag de uitwedstrijd tegen FC Lisse. DOVO gaat op reis naar Friesland, voor de ontmoeting met ONS Sneek.
Promovendus Eemdijk won dit seizoen pas één keer en staat, nadat Achilles'29 vorige week Ajax versloeg, nu voorlaatste. Dat zou aan het einde van het seizoen rechtstreekse degradatie betekenen. De twee ploegen die op p/d plaatsen staan, zijn nog binnen bereik, maar het gat met de 'veilige' veertiende plaats is al zeven punten.
Alleen al daarom is de uitwedstrijd tegen FC Lisse, dat twaalfde staat, van groot belang voor de Diekers van coach Hans van Arum. Lisse degradeerde vorig seizoen uit de Tweede divisie, en beleeft vooralsnog weinig plezier aan de terugkeer in de Derde divisie. Op eigen veld is de formatie van de Woerdense trainer Robbert de Ruiter echter nauwelijks te verslaan: 13 van de 16 punten werden op Ter Specke gepakt.
Lisse-uit wordt daarom een extra lastige lastige klus voor Eemdijk, dat nog altijd de geblesseerden Jan en Jaap de Graaf en Klaas Bout mist.

DOVO

DOVO staat op de elfde plaats relatief dicht bij de degradatiezone, maar het gat van zeven punten is vooralsnog geruststellend. De ploeg van Gert Kruys is de laatste weken bovendien in vorm. Met zeven punten ujit drie duels is vertrouwen getankt, en dat is nodig in de uitwedstrijd tegen ONS Sneek, dat drie plaatsen boven de Veenendalers staat.
Bij de Friezen ontmoet DOVO een oude bekende. Doelman Barry Ditewig, die prof was bij onder meer ADO, Emmen en Heerenveen en ook een aantal seizoenen bij Spakenburg onder de lat stond, speelde zijn eerste wedstrijden als senior in het eerste van DOVO.
ONS Sneek en DOVO stonden vorig seizoen voor het eerst in de historie in competitieverband tegenover elkaar. In Friesland eindigde de confrontatie toen in 3-3.
Gert Kruys kan niet beschikken over de zieke Ralph Hovestad en het trio langdurig geblesseerden Erik van Eem, Gökhan Yasar en Quincy Arends.
FC Lisse - Eemdijk begint zaterdag om 14.30 uur. Bij ONS Sneek - DOVO wordt een half uur later afgetrapt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.