Spakenburg ontvangt kwakkelend Kozakken Boys

Kevin Sterling is geschorst
Kevin Sterling is geschorst © Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Spakenburg speelt zaterdag in de Tweede divisie de beladen thuiswedstrijd tegen Kozakken Boys. Dat is een duel waar niet door iedereen reikhalzend wordt uitgekeken. De laatste jaren ging het buiten de lijnen regelmatig mis als beide ploegen tegen elkaar speelden.
Binnen de lijnen gaat het, zeker op de Westmaat, meestal wel goed voor Spakenburg. Hoewel de laatste ontmoeting een zege voor de Werkendammers opleverde, stonden de Blauwen in de overige 23 duels meestal aan de goede kant van de score. Van de 24 duels op de Westmaat tegen Kozakken Boys won Spakenburg er elf. Kozakken Boys won drie keer.
Zaterdag is dus de jubileumeditie van de klassieker. Daarin ontbreken bij Spakenburg de geschorsten Kevin Sterling en Jasper Beekhuis. Ook de geblesseerde Giovanni Gravenbeek moet toekijken, net als de langdurig uitgeschakelde Guido van Rijn.

NIEUWE COACH

Bij Kozakken Boys zit de nieuwe coach Michel Langerak voor het eerst op de bank. Hij is de opvolger van de ontslagen Jasper de Muinck, onder wiens leiding de nummer twee van vorig seizoen dit jaar wisselvallig presteerde. Kozakken Boys staat dan ook op een teleurstellende twaalfde plaats, maar heeft met Ahmed el Azzouti wel één van de makkelijkst scorende spitsen van de Tweede divisie in haar gelederen. El Azzouti speelt volgend seizoen bij Spakenburgs aartsrivaal IJsselmeervogels.

LIVE

Spakenburg - Kozakken Boys begint zaterdag om 15.00 uur en is live te volgen via Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.