Nu ook Gavory in ziekenboeg bij FC Utrecht

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Nicolas Gavory ontbreekt zondag in de basisopstelling van FC Utrecht, in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap. De Fransman verliet vrijdag de training met een blessure. Wat hem mankeert is onduidelijk.
Daarmee komt het aantal geblesseerden bij FC Utrecht op zes. Ook de spitsen Simon Makienok en Jean-Christophe Bahebeck, middenvelder Rico Strieder, verdediger Leon Guwara en tweede doelman Nick Marsman zitten in de lappenmand.
Dat, plus het feit dat FC Utrecht vorige week in een oefenwedstrijd tegen Waasland-Beveren volop scoorde in een 4-4-2 systeem, voedt de gedachte dat Advocaat tegen De Graafschap terug gaat grijpen op het systeem dat FC Utrecht voor zijn komst speelde.
De Kleine Generaal houdt zich daarover op de vlakte. Hij geeft wel aan dat hij de tegenstander van zondag een lastige tegenstander vindt. "Ze verdedigen massaal. Daar hadden ook AZ en PSV het moeilijk mee. Wij moeten daar doorheen zien te komen."
Dick Advocaat: "Ook AZ en PSV hadden het moeilijk tegen De Graafschap"
Dan zou het wellicht een optie zijn om Nick Venema eens te proberen als spits. De aanvaller uit Austerlitz maakte er afgelopen dinsdag tegen Jong Ajax drie voor Jong FC Utrecht en staat in de Eerste divisie dit seizoen al op negen treffers. Toch gaat Advocaat het nog niet proberen met hem.
"Hij moet nog een aantal leren", aldus de trainer. "Bovendien wil ik er in de maanden voor de winterstop geen duiventil; van maken. Ik houd voorlopig vast aan de mannen die erbij zaten toen ik kwam. Als ik na de winterstop iedereen echt goed ken ga ik misschien andere keuzes maken."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.