Willem Janssen heeft ook buiten het veld een klik met Letschert

© fcutrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht is dit seizoen wisselvallig, maar het verdedigingscentrum staat de laatste weken als een huis. Willem Janssen en Timo Letschert zijn de constante factor in het team van trainer Dick Advocaat. Het duo heeft een goeie klik, zegt aanvoerder Willem Janssen daarover.
"Timo is een geweldige speler en hij is in Italië nóg completer geworden", zegt Janssen. "We hebben een goeie klik. Hij denkt veel na over voetbal, maar ook over maatschappelijke zaken. Dat past bij mij."
De beide centrale verdedigers leren veel van elkaar. "Ik praat veel met hem over coaching en leiderschap", vertelt Janssen. "Van Timo leer ik de details over verdedigen. Ik ben niet opgeleid als verdediger en heb een soort snelcursus gehad. Hij heeft veel bijgeleerd in italië en dat brengt hij nu op mij over."
Willem Janssen: "Ik leer heel veel van Timo"
Zondag moet het duo tegen De Graafschap opnieuw de nul houden. Als dat lukt moeten de drie punten in de Galgenwaard blijven. "We lopen dit seizoen niet zo maar over tegenstanders heen", tempert de aanvoerder. "We moeten hard werken voor onze punten. Wwe willen de tegenstander wel overrompelen, maar we zijn nog niet zover dat we zeggen dat we De Graafschap wel even oprollen."
Dat lukte anderhalve week geleden wel tegen het Belgische Waasland-Beveren. Toen won FC Utrecht met 6-0, mede doordat het na rust terugkeerde naar het oude vertrouwde 4-4-2 systeem. "De trainer geeft ook aan dat hij nog zoekende is", erkent Janssen. "In dat oefenduel ging het goed. Misschien doen we het zondag ook wel zo."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.