Van Seumeren over spitsenprobleem: "Volgens mij loopt er al een fantastische spits bij ons"

© Namen & Rugnummers/Tom Druppers
UTRECHT - In een Berg Sport blikt René van den Berg met clubeigenaar Frans van Seumeren terug op de eerste maanden met Dick Advocaat als trainer van FC Utrecht. Maar hij heeft het met Van Seumeren ook over het spitsenprobleem.

PERSOONLIJK GESPREK MET ADVOCAAT

Advocaat gaf na het geblesseerd raken van de zoveelste spits al aan 'weleens met de grote baas te willen praten'. Dat gesprek heeft volgens Van Seumeren inmiddels plaats gevonden. In Een Berg Sport is de clubeigenaar open over wat er toen besproken is. "Ik zei tegen Advocaat dat het niet lukt om er een spits bij te halen, want jouw salaris slokt al te veel geld op", grapt de Van Seumeren eerst nog. Om vervolgens serieuzer verder te gaan, "Jullie weten ook dat we Haller ook een keer in de winterstop hebben gehaald. Dus als er zich kansen voordoen en het is financieel verantwoord, dan zou het misschien best een keer kunnen. Maar ik ga er vooralsnog niet vanuit."
Frans van Seumeren: "Als er zich een buitenkans voordoet zullen we er echt wel naar kijken"
"Als we een goede deal kunnen doen zullen we het zeker niet nalaten", zegt Van Seumeren verder nog, "Maar ik ga natuurlijk niet het hele financiële plaatje bij de club omvergooien, omdat we nu zo nodig een spits moeten. Er zit nota bene een spits uit het buitenland op de tribune, omdat we zo'n goede spits in de jeugdopleiding hebben". Die spits waar Van Seumeren op doelt is jeugdtalent Nicky Venema.
Waarom een spits halen als we er al acht hebben rondlopen?
Frans van Seumeren
Van Seumeren denkt ook dat Advocaat niet voorbij moet gaan aan de jeugdopleiding. "Daar steken we veel geld in en volgens mij loopt er in de persoon van Nicky Venema een fantastische spits bij ons. En die zal echt op de deur gaan kloppen." Venema was deze week in de gewonnen wedstrijd tussen Jong FC Utrecht en Jong Ajax de uitblinker met drie goals.
Ik ben niet ontevreden, maar ik ben ook niet tevreden
Frans van Seumeren

FC UTRECHT HEEFT POTENTIE

Zondag speelt FC Utrecht thuis tegen De Graafschap. Bij winst bestaat er een kans dat de Domstedelingen plaats vier overnemen. "Ik kan niet anders zeggen dan dat het onder Dick Advocaat de betere kant op gegaan is", erkent Van Seumeren, "Maar het voetbal kan natuurlijk nog beter."
Frans van Seumeren: "Ik ben nog niet tevreden"
Daar sluit huisanalist Gert Kruys zich bij aan. Net als Van Seumeren denkt hij dat het beter kan. "Er is best veel kwaliteit ingekocht, maar op een of andere manier past het nog steeds niet goed bij elkaar. De trainer is ook nog zoekende. Laatst werd er weer 4-4-2 gespeeld in oefenwedstrijd. Volgens mij beviel dat Advocaat wel goed." Met dat systeem scoorde FC Utrecht zes goals tegen het Belgische Waasland-Beveren.
Op de vraag of Van Seumeren - die ook misschien weer op duikboten jacht gaat - tevreden is over het spel dat er gespeeld wordt moet hij het antwoord schuldig blijven. "Nou ik ben niet ontevreden, maar ik ben ook niet tevreden. Ik denk dat er veel meer in de groep zit."

ODE

Korneel Evers staat in zijn ode deze week stil bij de ontmoeting met De Graafschap exact 14 jaar geleden. Toen Rick Kruys de winnende goal maakte voor FC Utrecht terwijl vader Gert als trainer bij de 'Superboeren' op de bank zat. Kruys senior sprak toen de legendarische woorden: "Hij mag niet komen eten vanavond."
De Ode van Korneel Evers
Aan de tap met Ap
In 'Aan de Tap met Ap' vanavond ook iemand met een wederzijds verleden. Jan Oosterhuis die zowel voor FC Utrecht als De Graafschap speelde. Oosterhuis leeft ook mee met Simon Makienok. Net als de Deense spits raakte Oosterhuis na zijn komst naar FC Utrecht meteen langdurig geblesseerd. Met de Culemborger kwam het uiteindelijk goed.
Jan Oosterhuis aan de tap bij Appie Boonen
Een Berg Sport is vrijdagavond vanaf 17.30 te zien op RTV Utrecht. FC Utrecht - De Graafschap is zondag vanaf 14.00 LIVE te horen op Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.