Eemdijk treurt na wonderlijke comeback FC Lisse: "Onvolwassen"

Eemdijk-keeper Gerben Jan Ruizendaal
Eemdijk-keeper Gerben Jan Ruizendaal © Orange Pictures
EEMDIJK - De voetballers van Eemdijk hebben in de Derde Divisie A een pijnlijke nederlaag geleden. Op bezoek bij FC Lisse werd met 4-3 verloren, na een bijzonder vermakelijke slotfase voor de neutrale toeschouwer. Eemdijk stond tien minuten voor tijd nog met 3-1 voor.
Eemdijk-trainer Hans van Arum: "Dit is onvolwassenheid"
Eemdijk kreeg een vroege domper te verwerken. Al na negen minuten lag de 1-0 binnen. Lisse-speler Mo Adouch haalde de trekker over en bracht de Diekers in de problemen. Het bleek ook de ruststand te zijn.
Tien minuten na rust kwam Eemdijk langszij. Enigszins gelukkig belandde een vrije trap voor de voeten van Yannick Bouw, die de 1-1 binnenwerkte. Het was Lisse-doelman Erik Cummins (ex-FC Utrecht) die de bal losliet.

BIZAR SLOT

Het bleek de inleiding van een sterk tweede bedrijf van Eemdijk. Twaalf minuten voor tijd viel de bal dan eindelijk goed voor de mannen van trainer Hans van Arum. Jeffrey van den Dikkenberg kreeg de bal pardoes voor zich uit een corner, waarmee hij Eemdijk op 2-1 zette. Een minuut later was het Bouw die met zijn tweede de Diekers de zege leek te bezorgen.
Maar een bizarre slotfase zou geen bizarre slotfase zijn, als de tegenstander ook nog iets terug zou doen. Twee minuten na de 3-1 van Bouw was het namelijk weer helemaal gelijk. Luca Tarani en Mo Adouch waren de doelpuntenmakers.
Eemdijk eindigde alsnog in tranen, want diep in blessuretijd incasseerde de ploeg ook nog eens de 4-3. Lars Rauws dompelde de Groenen uit Bunschoten-Spakenburg in rouw. Het FC Lisse van de Woerdense trainer Robbert de Ruiter kon vieren.
9' Mo Adouch [1-0]
56' Yannick Bouw [1-1]
78' Jeffrey van den Dikkenberg [1-2]
79' Yannick Bouw [1-3]
81' Luca Tarani [2-3]
82' Mo Adouch [3-3]
90' Lars Rauws [4-3]
Eemdijk blijft door de nederlaag voorlaatste in de Derde Divisie A, met 5 punten uit 13 duels. FC Lisse heeft 19 punten uit evenveel wedstrijden.