LIVEBLOG: Invaller Venema doet Galgenwaard opleven in tweede helft

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Na de interlandbreak van afgelopen weekend hervat FC Utrecht de Eredivisie tegen De Graafschap. De Domstedelingen richten zich na de 3-0 nederlaag van Heracles Almelo tegen Fortuna Sittard op de vierde plaats van de ranglijst. De wedstrijd is vanaf 14.30 LIVE te horen op Radio M Utrecht 93.1FM.
90+2' Het eindsignaal heeft geklonken in de Galgenwaard. Een 5-0 overwinning voor FC Utrecht op De Graafschap.
De 5-0 van Nick Venema
De treffer van invaller Nick Venema (4-0)
88' Hij doet het gewoon nog een keer! Nick Venema met zijn vijfde doelpunt in één week tijd! De jonge spits maakt zijn tweede van de middag, uit een rebound na een schot van Lukas Görtler. Het staat 5-0 in de Galgenwaard
79' DOELPUUUUNT! Nick Venema met een échte spitsengoal. De jongeling scoort met een knappe volley vanuit een hoge voorzet
76' Nog een wissel aan de kant van FC Utrecht. Lukas Görtler vervangt doelpuntenmaker Sander van de Streek
72' Twee wissels aan de kant van FC Utrecht. Nick Venema en Cyriel Dessers komen erin en vervangen Oussama Tannane en Gyrano Kerk
62' Tannane gaat na een fraaie steekpass op het doel van Jurjus af, maar ziet zijn inzet net voor het doel langs gaan
61' OEI! Een voorzet wordt door Timo Letschert tegen de lat gewerkt. Het blijft 3-0.
55' Grote kans voor De Graafschap! Doelman David Jensen redt na slordig balverlies van Gustafson.
46' Het fluitsignaal heeft geklonken in de Galgenwaard. De tweede helft bij FC Utrecht - De Graafschap (3-0) is begonnen.
45' Rust in de Galgenwaard. FC Utrecht gaat aan de thee met een comfortabele 3-0 voorsprong. Krijgen we in de tweede helft nog meer treffers, of blijft het hierbij?
De 3-0 van Gyrano Kerk
23' Ze gaan erin als warme broodjes! Gyrano Kerk doet een duit in het zakje en scoort de 3-0 namens FC Utrecht. De aanvaller verwerkt een lage vrije trap achter het standbeen en laat Jurjus opnieuw kansloo
21' OEI! Emanuelson neemt de bal ineens op pantoffel; zijn schot draait rechts naast het doel van De Graafschap
Janssen kopt FC Utrecht op 2-0 tegen De Graafschap
De treffer van Sander van de Streek (1-0)
16' DOELPUNT! En nog maar één! Een vrije trap van Oussama Tannane wordt tot doelpunt gepromoveerd door een kopbal van wie anders van aanvoerder Willem Janssen!
14' GOAAAAAAAL! FC Utrecht komt op voorsprong dankzij een mooie treffer van Sander van de Streek! De Barnevelder krijgt een hoge bal, wacht tot de bal daalt en schiet hem genadeloos in de verre hoek achter Hidde Jurjus!
11' Een voortreffelijke pass van Van der Maarel op Gyrano Kerk, die kan aannemen in het strafschopgebied van De Graafschap, maar niet tot een schot komt. FC Utrecht heeft de overhand in een veelbelovende openingsfase.
1' Beide ploegen zijn er klaar voor. De aftrap is verricht in Galgenwaard door Youssef el Jebli, in het verleden nog speler van het Utrechtse Hercules. We zijn begonnen!
Kiekje van de sfeer voorafgaand FC Utrecht - De Graafschap
Kiekje van de sfeer voorafgaand FC Utrecht - De Graafschap © RTV Utrecht / Bas Teunissen

FEITEN

- Van de laatste 8 ontmoetingen (in alle competities) met De Graafschap won FC Utrecht er 1.
- De laatste thuiszege van FC Utrecht op De Graafschap in de Eredivisie werd geboekt op 4 februari 2009. Het werd toen 3-0 en alle doelpunten werden die avond gescoord door Cedric van der Gun.
- FC Utrecht heeft nu 18 punten na 12 speeldagen. Dat zijn 2 punten minder dan vorig seizoen na 12 speelrondes.
- In uitwedstrijden maakte De Graafschap dit seizoen tot nu toe 2 doelpunten, het minste van alle teams in de competitie.

OPSTELLINGEN

FC Utrecht: Jensen, Van der Maarel, Janssen (c), Letschert, Klaiber, Van Overeem, Gustafson, Emanuelson, Van de Streek, Tannane, Kerk
De Graafschap: Jurjus, Van de Pavert, L. Nieuwpoort, Tutuarima, Klaasen, Narsingh, Bakker, El Jebli, Serrarens, S. Nieuwpoort, Owusu