Hoogland houdt stand en boekt vierde overwinning op rij

© RTV Utrecht / Arnold Schenk
HOOGLAND - Hoogland heeft een zwaarbevochten 2-1 zege geboekt op Silvolde. De ploeg van Raymond Prins boog een 1-0 achterstand om tot een 2-1 overwinning. Het is de vierde zege op rij in de Hoofdklasse voor de promovendus.
Raymond Prins (Hoogland): "Van goed voetbal kon vandaag geen sprake zijn"
In de openingsfase kwam Silvolde op een 1-0 voorsprong via een treffer van Rick Bouwmeister. Vlak voor rust kwam Hoogland op gelijke hoogte. Ruud Vos promoveerde een hoekschop tot een treffer door de bal met zijn hoofd het doel binnen te werken.
Na rust was het opnieuw de veelvuldig scorende Henk Baum die opnieuw belangrijk was voor de Hooglanders, door de 2-1 te maken. Een kwartier voor tijd kreeg Bouwmeister opnieuw de kans om te scoren namens Silvolde. Zijn strafschop en de daaruit volgende rebound werden echter gekeerd door Hoogland-doelman Sebastiaan Bruins. In het slotoffensief hield Hoogland, soms met hangen en wurgen, stand waardoor het na negentig minuten voetballen voor de vierde opeenvolgende rij drie punten mag bijschrijven.
Doelpuntenmaker Ruud Vos in gesprek met verslaggever Arnold Schenk
16' [1-0] Rick Bouwmeister
42' [1-1] Ruud Vos
53' [2-1] Henk Baum
Hoogland klimt dankzij de zege naar een verrassende zesde plaats in de Hoofdklasse A. Na een stroef begin is de promovendus bezig aan een veelbelovend seizoen en gaat aan kop in de tweede periode. Komende week staat de wedstrijd tegen DEM uit Beverwijk op het programma.