Ontketend FC Utrecht maakt er vijf tegen De Graafschap

© fcutrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht heeft een comfortabele 5-0 overwinning geboekt op De Graafschap. De ploeg van Dick Advocaat kwam ontketend uit de startblokken en stond na een half uur spelen al met 3-0 op voorsprong. Het is de vierde competitieoverwinning op rij in de Galgenwaard.
Dick Advocaat:"Het had ook zo 7-0 kunnen winnen"
De ban werd gebroken door Sander van de Streek, die weer eens in de basis mocht beginnen. De Barnevelder scoorde op mooie wijze, door een hoge bal met een goed getimede volley achter De Graafschap-doelman Hidde Jurjus te werken. Een paar minuten daarna was het opnieuw raak toen Willem Janssen een vrije trap knap binnen wist te koppen. Ook Gyrano Kerk deed nog een duit in het zakje, door een lage voorzet achter het standbeen binnen te werken.
Sander van de Streek:"Ik probeer altijd voor de goal te zijn"
In de tweede helft was het de 19-jarige Nick Venema die van zich deed spreken. De groeibriljant van de jeugdopleiding van de Utrechters had dinsdag bij de beloftenploeg van FC Utrecht al een hattrick gemaakt tegen Jong Ajax en werd hiervoor door Dick Advocaat beloond met een invalbeurt. Venema bracht de Galgenwaard in vervoering door na een paar minuten koud in het veld een echte spitsengoal te maken vanuit een hoge voorzet. Twee minuten voor het eind van de officiële speeltijd deed hij het nog eens koeltjes over. Een schot van Lukas Görtler viel in de rebound voor de voeten van de Auslitzer, die de trekker meteen overhaalde en ook de 5-0 op zijn naam zette.
De week van Nick Venema:"Ik heb het denk ik goed gedaan"
14' [1-0] Sander van de Streek
17' [2-0] Willem Janssen
21' [3-0] Gyrano Kerk
79' [4-0] Nick Venema
88' [5-0] Nick Venema
De Domstedelingen klimmen dankzij de ruime zege naar de vijfde plaats op de ranglijst van de Eredivisie. Na dertien speelronden heeft de ploeg achttien punten en staat het op een plaats die aan het eind van het seizoen recht geeft op het spelen van play-offs. Komende vrijdag neemt de ploeg het op tegen Exelsior, dat zondag met 2-1 won op bezoek bij FC Emmen.