De Groot verdedigt titel tijdens officieus WK

© Orange Pictures
OUDEWATER - Diede de Groot verdedigt deze week haar titel tijdens in de World Masters rolstoeltennis. De beste acht speelsters van het bijna afgelopen seizoen spelen deze week in de Verenigde Staten om de officieuze titel van wereldkampioen.
Oudewaterse De Groot pakte die titel vorig jaar, door in de finale haar eeuwige rivale Yui Kamiji in twee sets te verslaan. De Japanse geldt ook dit jaar als De Groots voornaamste uitdager.
De World Masters rolstoeltennis werden in 1994 voor het eerst gehouden en worden dit jaar dus voor de 25e keer gespeeld. Achttien van de 24 voorgaande wereldtitels belandden in de provincie Utrecht. Van 1998 tot en met 2011 was Esther Vergeer uit Woerden onverslaanbaar; zij veroverde 14 wereldtitels op rij.
Jiske Griffioen, ook uit Woerden, won de masters drie keer, in 2012, 2015 en 2016. Nadat zij stopte nam Diede de Groot vorig jaar het stokje over.
Ook bij de mannen was er een aantal malen Utrechts succes op de masters. Tussen 1999 en 2007 werd Robin Ammerlaan uit Soest zes keer wereldkampioen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.