De Ligt trots op Europees succes Ajax

© ANP
ABCOUDE - Aanvoerder Matthijs de Ligt is bijzonder trots dat Ajax overwintert in de Champions League. "We waren al trots dat we überhaupt de Champions League hebben gehaald. Nu we door zijn naar de achtste finales, mogen we dat helemaal zijn", zei de Abcoudenaar na de gewonnen uitwedstrijd tegen AEK Athene (0-2) bij Veronica.
De Ligt speelde de hele wedstrijd, Utrechter Zakaria Labyad viel vlak voor tijd nog in. Door de winst staat Ajax voor het eerst in dertien jaar weer in de achtste finales van de Champions League. Het elftal van trainer Erik ten Hag speelt op 12 december in de uitverkochte Johan Cruijff ArenA tegen Bayern München nog om de groepswinst.
"Je werkt het hele seizoen naar de Champions League toe. Als je dan één speelronde voor het einde al door bent, is dat heel mooi. Met elf punten uit vijf wedstrijden hebben we het heel goed gedaan in deze poule. We spelen nu nog tegen Bayern München, die wedstrijd is belangrijk om eerste te worden in de poule. Dan krijgen we een heel goede uitgangspositie voor na de winterstop. Daar gaan we vol voor knokken", aldus De Ligt.

RELLEN

De 19-jarige aanvoerder van Ajax was minder te spreken over de supportersrellen voorafgaand aan de wedstrijd. De fans van Ajax werden beschoten met vuurwerk en een molotovcocktail. De Ligt zag tijdens de warming-up vanuit het uitvak ook wat fakkels teruggegooid worden richting de aanhang van AEK en rende naar de Amsterdamse fans toe om ze tot kalmte te manen.
 "Tijdens de wedstrijd hadden we niks te klagen over de supporters, ze hebben ons geweldig gesteund. Maar wat voor de wedstrijd gebeurde, kan natuurlijk niet. Er moet gevochten worden, maar dan wel door ons op het veld", aldus De Ligt. "Ze hebben zichzelf hiermee en ook ons. Wij dachten: wat doen ze nou? We reageerden er nu goed op, maar het had ook anders kunnen lopen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.