RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Bijltjesdag voor Lemoine in India: "Een hele struggle"

1/2
WOERDEN - Tennisster Quirine Lemoine is helemaal klaar op het ITF-toernooi van Pune, India. De Woerdense verloor in de achtste finales van het enkelspel†ťn werd in de kwartfinale van het dubbelspel uitgeschakeld.

Quirine Lemoine over haar single-partij: "Had nooit het gevoel dat ik de wedstrijd in handen had"


VOORSPRONG UIT HANDEN

Lemoine kwam in de twee uur durende enkelpartij op een 1-0 voorsprong, door de openingsset met 6-4 te winnen.†In de tweede set kwam de als achtste geplaatste speelster op 5-3, maar die voorsprong†gaf zij vervolgens volledig uit handen. Kai-Lin†Zhang won de set namelijk met 7-5.

In de derde en beslissende set plaatste de Chinese een break bij 2-2. Mede door drie dubbele fouten liep Zhang uit naar 6-2, waarmee ze Lemoine uitschakelde in het enkelspel. "Ik had nooit het gevoel dat ik de wedstrijd echt in handen had. Het was een beetje met geluk dat ik voor kwam en het was een probleem om door de wedstrijd te komen", blikt Lemoine terug tegen RTV Utrecht. "Zij heeft mij niet de kans gegeven om de wedstrijd naar mij toe te trekken. Ik heb geen kans gehad op matchpoint."

"De omstandigheden zijn best wel pittig, met warmte en op hoogte. De ballen die waren heel licht, dus die vliegen snel. Ik speel vrij vlak en direct, dus je speelt met heel veel risico. Dat werkt soms in mijn nadeel", zegt de Woerdense over het spelen in India.

DUBBELSPEL

In het dubbelspel kwam Lemoine nog dicht bij de halve finale.†Na een lange†derde set moest de Woerdense†toch buigen.†Met haar partner Jaqueline Adina Cristian uit RoemeniŽ verloor Lemoine†de kwartfinale in drie sets. Het Pools-Russische koppel Kania/Anshba was met 6-3, 3-6 en 10-8 te sterk.

Met mijn partner had ik nog nooit eerder gespeeld en ik kende haar niet"
Quirine Lemoine over Jaqueline Adina Cristian

"We begonnen heel slecht en maakten heel veel fouten. Met mijn partner had ik nog nooit eerder gespeeld en ik kende haar niet, dus het was even wennen", vertelt Lemoine over Cristian. "In de super-tiebreak was het een loterij. Ik had niet het idee dat het heel spannend was. We liepen achter de feiten aan. Zelf speelde ik wel oke, mijn partner iets minder. Het was net niet genoeg vandaag."

De komende periode speelt Lemoine nog toernooien in Solapur (ook India) en Dubai.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht