Advocaat: "Excelsior is een moeilijke tegenstander"

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Zonder Nicolas Gavory, Rico Strieder, Jean-Christophe Bahebeck en Leon Guwara speelt FC Utrecht vrijdagavond de uitwedstrijd tegen Excelsior. De Rotterdammers hebben 15 punten, zes minder dan FC Utrecht. En het is een lastige tegenstander, vindt trainer Dick Advocaat.
Excelsior is een goed voetballende ploeg, ze zijn aanvallend ingesteld
Dick Advocaat
"Excelsior is een goed voetballende ploeg, ze zijn aanvallend ingesteld", zegt Advocaat. "Ze staan vlak onder ons, dus als we verliezen sluiten ze aan." Dat FC Utrecht in Rotterdam op kunstgras moet spelen, is voor de Utrecht-trainer geen issue. "Daar zijn de spelers wel aan gewend. Al is het natuurlijk wel zo dat een ploeg die er altijd op traint en speelt een voordeel heeft."
Na de 5-0 tegen De Graafschap lijkt het aannemelijk dat Advocaat tegen Excelsior opnmieuw voor een 4-4-2 zal kiezen. "Het gaat niet om het systeem, het gaat om het resultaat", zegt Advocaat. "We spelen een veredeld 4-4-2 en daar hebben we ook de spelers voor. En ze pakken het goed op, dat zie ik op de training."

GEBLESSEERDEN

Van de geblesseerde spelers trainden Guwara, Gavory én Bahebeck deze week buiten. "Daar zit dus verbetering in", zegt Advocaat, die aangeeft met name met Bahebeck erg voorzichtig te zijn. "Die jongen heeft lang niet gespeeld, die moet je heel goed optrainen. Je moet niet het risico nemen dat je hem weer de vernieling in helpt."
Rico Strieder traint nog niet buiten. Zijn terugkeer laat nog wel even op zich wachten, denkt Advocaat, die voorlopig kiest voor Joris van Overeem op de positie van de Duitser. "Hij vult dat goed in. Hij was bij AZ waardevol, maar is volgens mij verkocht omdat hij te weinig scoorde. Nu staat hij op een andere postitie, en is voor het elftal een belangrijke pion."

VENEMA

Verder ging het een groot deel van de persconferentie over Nick Venema, en Advocaats uithaal naar diens zaakwaarnemer Louis Laros. "Met Nick heb ik geen probleem", zegt Advocaat. "Dat is een verstandige jongen. Hij lacht, hij heeft plezier en hij traint graag." De Utrecht-trainer heeft ook niet het idee dat Venema gebukt gaat onder het gedoe rond zijn zaakwaarnemer. "Als hij er een probleem mee heeft, kan hij langs komen. De deur staat open", aldus Advocaat. "Maar hij komt niet, hij schopt ze er gewoon in."
"Venema zit goed in zijn vel en kent zijn tekortkomingen", vervolgt de Hagenaar. "Maar primair blijft het scoren, en die maakt hij als hij de kans krijgt. Maar we moeten hem geleidelijk brengen, en dan moet hij het waarmaken. Ik wil niet dat hij door het ijs zakt als ik hem opstel."

LIVE

Excelsior - FC Utrecht begint vrijdag om 20.00 uur en is live te volgen bij Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.