RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zege Eemdijk op concurrent bittere noodzaak

EEMDIJK - In de Derde divisie A speelt Eemdijk zaterdag de thuiswedstrijd tegen SJC. De ploeg uit Noordwijk is een concurrent in de degradatiestrijd. DOVO kan de opmars voortzetten tegen Jong FC Groningen. Ook de Veenendalers spelen thuis. 

Eemdijk begint de wedstrijd tegen SJC als de nummer 17 van de ranglijst. SJC staat 15e. De Noordwijkers hebben vijf punten meer dan de Diekers. Beide ploegen speelden nooit eerder tegen elkaar. Winst voor Eemdijk is noodzakelijk om niet te ver achterop te raken in de strijd om lijfsbehoud.

SJC is een zondagvereniging, die vanwege een overschot aan zondagclubs in de Derde divisie dit seizoen in de zaterdagpoule is ingedeeld. Net als Eemdijk promoveerde de ploeg vorig seizoen uit de hoofdklasse. SJC werd kampioen van de Hoofdklasse A.

SJC maakt, net als Eemdijk, een moeilijk seizoen door. SJC won pas drie keer, dat is nog altijd twee keer meer dan Eemdijk, dat zaterdag de geblesseerden Tim van Halteren en het trio Thim, Jan en Jaap de Graaf mist. Zeger Beukers ontbreekt vanwege een blessure, Jeffrey van den Dikkenberg is een twijfelgeval.

DOVO
DOVO is al vier duels op rij ongeslagen en is daardoor geklommen naar de negende plaats op de ranglijst. Jong FC Groningen, dat de laatste twee duels verloor, staat één plaats hoger. Vorig seizoen eindigde het duel tussen beide ploegen in Veenendaal in 1-1.

DOVO-trainer Gert Kruys kan niet beschikken over Enrico Patrick. De rechtsback is ziek. Verder ontbreken alleen de drie langdurig geblesseerden Gökhan Yasar, Erik van Eem en Quincy Arends.

De Veenendalers speelden dit seizoen zes thuiswedstrijden. Twee daarvan werden gewonnen, twee eindigden gelijk. Hoek en Noordwijk verlieten Panhuis met drie punten.

LIVE
Eemdijk - SJC en DOVO - Jong FC Groningen beginnen beide om half 3 en zijn live te volgen via Radio M Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -