IJsselmeervogels - GVVV: klassieker op zaterdag

Beeld uit IJsselmeervogels - GVVV van vorig seizoen
Beeld uit IJsselmeervogels - GVVV van vorig seizoen © RTV Utrecht / Bert Kous
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/VEENENDAAL - Het is één van de klassiekers in het zaterdagvoetbal, de streekderby tussen IJsselmeervogels en GVVV. Sinds de invoering van de landelijke zaterdagcompetitie in 1971 speelden beide ploegen 34 keer tegen elkaar op de Westmaat. IJsselmeervogels won 19 keer, GVVV vijf keer. De laatste keer dat dat gebeurde was in 2011.
Vorig seizoen eindigde het duel in 1-1 en was scheidsrechter Van der Laan de grote boeman in de ogen van alles wat GVVV was. Hij gaf rood aan Wilco den Hartog na een vermeende kopstoot tegen Ali Akla. Toen de arbiter vlak voor tijd IJsselmeervogels een strafschop gaf waaruit Oktay Öztürk de 1-1 maakte kon ook trainer Niek Oosterlee inrukken vanwege aanmerkingen op de leiding.
IJsselmeervogels, met de van een schorsing teruggekeerde Danny van den Meiracker, zal zich willen revancheren voor de 3-0 nederlaag van zaterdag tegen HHC Hardenberg. GVVV, waar Robin Mulder terugkeert van een blessure, won vorige week in extremis van VVSB en staat negende, zes plaatsen onder de Vogels.
Vogels-trainer Ted Verdonkschot mist een trio langdurig geblesseerden: Ali Akla, Yannick Cortie en Kevin de Visser. Bij GVVV zijn Simon Brouwer, Laurens van der Voort en Martin van Eck niet van de partij.

RIJNSBURGSE BOYS

De trainers die zaterdag tegenover elkaar staan, hebben beiden een lang verleden bij Rijnsburgse Boys. Niek Oosterlee (nu GVVV) volgde in de zomer van 2009 Ted Verdonkschot (nu IJsselmeervogels) op. Oosterlee kreeg te maken met een zware erfenis. Rijnsburgse Boys was onder Verdonkschot, die er zes jaar had gewerkt, drie keer kampioen van de hoofdklasse en één keer landskampioen geworden.
Oosterlee kon die successen niet overtreffen. Hij leidde Rijnsburgse Boys in 2010 weliswaar naar de Topklasse, maar had bij zijn afscheid in 2016 geen enkele titel kunnen bijschrijven.

LIVE

IJsselmeervogels - GVVV begint zaterdagmiddag om 3 uur en is live te volgen via Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.