Rico Strieder in Een Berg Sport: "Kleine kans dat ik in 2018 nog speel"

© FCUPhoto
UTRECHT - "De kans dat ik 2018 nog in actie kom voor FC Utrecht, is klein." Dat zegt Rico Strieder vrijdag in het RTV Utrecht sportprgramma 'Een Berg Sport'. De middenvelder raakte vlak voor de eerste competitiewedstrijd tegen PSV geblesseerd tijdens de training.
Rico Strieder: "Ik richt me op begin 2019"
"Ik hoop na de winterstop zo snel mogelijk aan te haken", zegt de Duitse voetballer, die al een paar keer dicht bij een rentree leek, maar steeds weer een terugslag kreeg. "Ik wilde te snel, soms misschien iets te gehaast. Dan maakte ik één stap vooruit en vervolgens weer twee achteruit."
Niemand heeft er wat aan als ik na twee dagen weer geblesseerd ben
Rico Strieder
Strieder heeft daarvan geleerd en doet nu rustiger aan. "Ik neem de tijd, maak kleinere stapjes. Je hebt er niets aan als ik straks twee weken weer speel en er dan weer af moet."
Strieders laatste wedstrijd voor FC Utrecht was bewgin mei, de uitqwedstrijd in de finale van de play-offs tegen Vitesse. In de thuiswedstrijd, waar FC Utrecht de kans op Europees voetbal verspeelde, was hij geschorst.

COMBINATIEVOETBAL

Analist Gert Kruys vindt dat FC Utrecht op de goede weg is. "FC Utrecht speelde combinatievoetbal tegen De Graafschap. Dat hadden we een tijd niet gezien."
Gert Kruys: "FC Utrecht is nu echt op de goede weg"
Rico Strieder snapt wel dat FC Utrecht een mindere fase doormaakte. "We waren natuurlijk wel verwend de laatste twee à drie seizoenen. Dit seizoen hadden we een moeilijke start. Dan is het normaal dat je terug naar de basis moet."

DE ZAAKWAARNEMER VAN VENEMA

Nicky Venema was de ster van de wedstrijd in het gewonnen duel met De Graafschap. Het jeugdtalent scoorde bij zijn invalbeurt twee keer. Toch werd de nasleep van het duel gedomineerd door zijn zaakwaarnemer Louis Laros. Die Dick Advocaat onder druk probeerde te zetten om Venema een basisplaats te geven.
Dick Advocaat sprak meteen na de wedstrijd zijn onvrede uit over de teksten van Laros. "Begrijpelijk", aldus Kruys, "Ik ben het wel eens met de trainer. Zaakwaarnemers moeten dat niet doen. Die hebben het belang dat hun spelers veel moeten spelen, maar dan kom je op het terrein van de trainer. Advocaat denkt overigens dat Nicky Venema zich weinig zal aantrekken van alle commotie:
Dick Advocaat: "Nicky kan altijd binnenlopen, maar dat doet hij toch niet"
Strieder is erg onder de indruk van zij jonge teamgenoot. "Hij lijkt wel een magneet binnen de zestien. Het lijkt wel alsof alle ballen naar hem toe gaan en niet naar de verdediger."

ODE AAN STRIEDER

De Ode van Korneel Evers zal binnenkort ook wel in Duitsland gaan scoren. Want deze week staat hij voor een groot gedeelte in het teken van de verdedigende middenvelder uit München.
De Ode van Korneel Evers

AAN DE TAP MET AP

Aan de Tap van Ap zit deze week de Utrechtse ondernemer Paul Pessel. De ambassadeur van FC Utrecht praat over zijn liefde voor de club en zijn ziekte.
Aan de Tap met Ap en Tip Kick
Appie laat ook weer zijn voorspellende gave los op Excelsior - FC Utrecht. In het van origine Duitse spelletje Tip Kick heeft Gert Kruys een geduchte tegenstander in Rico Strieder.
Een Berg Sport is vrijdagavond vanaf 17.30 te zien op RTV Utrecht. Excelsior - FC Utrecht begint om 20.00 en is vrijdagavond LIVE te horen op Radio M Utrecht 93.1FM.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.