LIVEBLOG: FC Utrecht komt terug van 3-0 achterstand tegen Excelsior

© FCUtrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht doet vanavond tegen Excelsior een gooi naar de vierde plaats in de eredivisie. Om dat voor elkaar te krijgen moet de ploeg van Dick Advocaat in Rotterdam winnen of gelijkspelen tegen Excelsior. De wedstrijd is vanaf 20.00 LIVE te horen op Radio M Utrecht 93.1FM.
EINDSTAND 3-3
Scheidsrechter Martens
94' Het zit erop. Amusementswaarde een 10. Het resultaat 1 punt.
93' WISSEL FC Utrecht: Een teleurstellende Tannane maakt plaats voor de Jong Belg Boussaid.
93' Corner levert niets op.
92' Fortes geeft een hoekschop weg.
92' FC Utrecht lijkt het punt te koesteren. De Rotterdammers gaan vol voor de winst.
91' We krijgen vier minuten extra.
91' Counter Excelsior met Ómarson. Letschert is de rots in de branding.
90' Hoekschop Excelsior. Van der Meer kopt de verkeerde kant op.
89' Excelsior - FC Utrecht is geen wedstrijd voor hartpatiënten. Het spel blijft op en neer golven.
87' FC Utrecht countert met drie man. Slechte pass Tannane.
84' ROOD! Klaiber kan inrukken met zijn tweede gele kaart voor vasthouden.
84' Van der Meer op de lat! Daar komt FC Utrecht goed weg.
84' FC Utrecht neemt gas terug.
82' WISSEL FC Utrecht: Görtler voor Van der Streek.
81' GEEL voor Matthys voor hands.
77' Tannane duikt tussen twee man door de zestien in! Het vervolg is minder.
74' WISSEL Excelsior. Robin van der Meer vervangt Burnet. Hij mag gaan spelen tegen zijn oude club.
74' Kerk staat. Burnet moet naar de kant geholpen worden.
73' Kerk is weg. Hij loopt Burnet eruit. Een botsing volgt. Vrije trap Excelsior en beide heren geblesseerd.
72' Jensen redt op een inzet van El Hamdaoui.
65' GOAL! 3-3 Gustafson scoort vanaf 11 meter.
De gelijkmaker van Gustafson
64' Penalty voor FC Utrecht! De VAR heeft gesproken. De overtreding op Tannane is er binnen, tenminste als het een overtreding was.
61' Nicky Venema is meteen de nieuwe topscorer van FC Utrecht met drie goals.
61' GOAL! 'Venomenema' doet het weer! Nicky Venema staat precies op de goede plek als de inzet van Tannane slecht wordt weggewerkt.
Nicky Venema scoort weer. De invaller maakt de aansluitingstreffer.
60' FC Utrecht heeft nog een half uur.
59' De arbitrage maakt zichzelf belachelijk. Ómarson glijdt uit in duel met Janssen en krijgt een vrije trap van de assistent-scheidsrechter die er bovenop staat. Een boze Jansen krijgt vervolgens ook nog een gele kaart als toegift.
55' GOAL! 3-1 Loon naar werken voor Kerk. Hij krijgt de bal teruggelegd van de achterlijn en schiet vernietigend binnen.
Kerk zorgt voor hoop bij FC Utrecht. 3-1
53' Prachtige actie van Kerk. De spits stuurt met een pirouette á la Zidane drie verdedigers het bos in. Zijn schot gaat net over. Alleen voor de actie verdiende Kerk meer.
52' WISSEL Excelsior: Schouten moet eraf met een hamstringblessure. Haspolat komt erin.
50' FC Utrecht zorgt voor dreiging. Kerk schiet in het zijnet. De eerste kans in de tweede helft.
46' We gaan weer beginnen. Venema komt erin voor Van der Maarel. Alles of niets.
- Een boze Dick Advocaat is in de rust verhaal gaan halen bij scheidsrechter Martens. De arbiter nodigde de trainer van FC Utrecht vervolgens uit in zijn domein, weg van de televisiecamera's.
[Hier het moment]
45' Martens fluit af. We gaan thee drinken in Rotterdam.
43' Venema loopt warm.
40' De rust nadert. Excelsior blijft de gevaarlijkste ploeg. FC Utrecht zwalkt nog altijd.
26' Bruins scoort vanaf de stip. Klaiber nu ook op de bon. Dramatisch eerste half uur FC Utrecht, dat verder gaar met drie spitsen.
Sinterklaas doet Rotterdam wat eerder aan. Bruins mag vanaf de stip 3-0 maken
25' Penalty Excelsior en geel voor Van der Maarel! Ongelooflijk dat dit een penalty is. Hij wordt niet eens geraakt door Van der Maarel. Identiek aan de situatie rond Tannane in de 11e minuut. De VAR lijkt een weekje met vakantie te zijn.
23' Een gefrustreerde Tannane loopt tegen een domme gele kaart aan.
19' Gustafson laat zich de kaas van het brood eten door Koolwijk. De middenvelder stift prachtig op doel. Jensen staat te ver voor zijn doel, maar de bal ploft op het dak van het doel.
14' Hoekschop FC Utrecht. Letschert is gevaarlijk met het hoofd. Stevens redt, maar heeft er twee podingen voor nodig.
11' Tannane krijgt een duw. Martens geeft een achterbal. Advocaat is boos, omdat de VAR niet thuis geeft.
8' GOAL! Koolwijk maakt 2-0. Chaos in de Utrecht-defensie. Zijn derde goal in de laatste vier wedstrijden.
Foutenfestival leidt tot de 2-0
7' Messaoud! Bijna 2-0. Zijn schot eindigt in het zijnet.
6' GOAL! Ómarson breekt de wedstrijd open. Aanval over rechts, de verdediging van FC Utrecht is niet scherp. De paal brengt eerst nog redding, maar in de rebound is het alsnog raak. Zo zijn de Rotterdammers wel meteen doeltreffend.
De eerste kans is meteen raak voor Excelsior
5' Onder Advocaat pakte FC Utrecht 16 punten in 8 wedstrijden. Alleen PSV en Ajax deden het beter.
3' Wat een kans! Klaiber trekt voor vanaf rechts. Van de Streek heeft de bal voor het intikken, maar schiet recht op doelman Stevens. Dit had 0-1 moeten zijn.
1' We zijn begonnen op Woudestijn!
- Bij de 21 eerdere confrontaties sloeg FC Utrecht 11 keer toe. Vier keer bleven de punten op Woudestein. Vorig seizoen kende het duel geen winnaar (2-2).
- De Rotterdammers wonnen drie seizoenen geleden voor het laatst van FC Utrecht. Het werd 1-0 door een strafschop van Stans.
- FC Utrecht won vijf van zijn laatste zes wedstrijden en staat vijfde. Excelsior staat 11e.