FC Utrecht pakt een punt na indrukwekkende inhaalrace

Gyrano Kerk was een lichtpuntje bij FC Utrecht
Gyrano Kerk was een lichtpuntje bij FC Utrecht © Orange Pictures
UTRECHT - FC Utrecht heeft op bezoek bij Excelsior een grote achterstand weggewerkt. Het spectaculaire duel in Rotterdam eindigde in 3-3, nadat de thuisploeg met 3-0 de rust was ingegaan.
De hoogtepunten van Excelsior - FC Utrecht
Hoewel de eerste kans voor de FC Utrecht was, stond het na acht minuten 2-0 voor Excelsior. Elías Már Ómarsson schoot een rebound binnen en aanvoerder Ryan Koolwijk zette zijn ploeg met een bekeken schot op 2-0.

OMSTREDEN BESLISSINGEN MARTENS

Scheidsrechter Richard Martens wees na een 'duwtje' van Mark van der Maarel aan Jeffrey Fortes naar de stip, waarop Luigi Bruins de strafschop benutte. Reden voor coach Dick Advocaat om de scheidsrechter in de rust op te zoeken. Martens nodigde Advocaat opmerkelijk genoeg uit om binnen te komen in zijn kleedkamer, waar de 'Kleine Generaal' dankbaar gebruik van maakte.
Dick Advocaat
Het bezoek wierp zijn vruchten af, want in de tweede helft had FC Utrecht de scheidsrechter bepaalt niet tegen. De ploeg van Advocaat herstelde in tien minuten tijd de verhoudingen. Gyrano Kerk schoot in de 55e minuut hard de 3-1 langs doelman Sonny Stevens.
Gyrano Kerk was ijzersterk tegen Excelsior

VENOMENEMA DEEL 2

Invaller Nicky Venema maakte zijn naam waar door opnieuw in korte tijd te scoren: 3-2. Nadat door tussenkomst van de VAR een 'overtreding' van Excelsior alsnog binnen het strafschopgebied was beoordeeld, maakte Simon Gustafson vanaf elf meter de 3-3. De laatste minuten overleefde FC Utrecht met 10 man na een tweede gele kaart voor Klaiber.
Aanvoerder Willem Janssen na het gelijke spel tegen Excelsior
FC Utrecht is Vitesse vooralsnog voorbij op de ranglijst. Na 14 duels staat het 4e met 22 punten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.