Eemdijk hekkensluiter Derde Divisie A na verlies tegen SJC

© RTV Utrecht / Bert Kous
EEMDIJK - Eemdijk heeft verzuimd het gat met concurrent SJC te dichten. De voetballers uit Bunschoten-Spakenburg hadden meerdere kansen om te winnen, maar gingen in de Derde Divisie A met 3-2 onderit tegen de ploeg uit Noordwijk. Diverse fouten lagen daaraan ten grondslag.
Een korte samenvatting van Eemdijk - SJC, door Bert Kous

VROEGE ACHTERSTAND

Eemdijk keek na drie minuten al tegen een achterstand aan. SJC-topscorer Tom Duindam ontsnapte aan de aandacht van de verdediging en werkte de 1-0 tegen de touwen. Met die stand gingen beide ploegen ook de rust in.

GEEN VOORSPRONG

Kort na de thee was het alweer gelijk. Jasper Bolland kon de 1-1 scoren en dat zorgde voor nieuwe krachten bij Eemdijk. Na een uur ontving het een cadeautje, want SJC gaf een onnodige penalty weg. Die kans was echter niet aan Yannick Bouw besteed, want zijn inzet kon makkelijk gestopt worden door de keeper.
Bolland: "We zijn hoofdklasser in de 3e Divisie, maar dat betekent niet dat we eruit moeten"

SJC LOOPT UIT

En als je hem zelf niet maakt, dan maakt de tegenstander de goal. Eemdijk-speler Sjohn van Gulik ging flink in de fout en dan moet je niet Tom Duindam de bal geven. Twintig minuten voor tijd keek Eemdijk dus weer tegen een achterstand aan.
Vijf minuten voor tijd kon SJC naar de 3-1 counteren. Eemdijk gaf veel ruimte weg in de achterhoede en dat kwam de ploeg duur te staan. De 2-3 van Yannick Bouw in blessuretijd kwam te laat voor Eemdijk.
Hans van Arum: "Een onnodige nederlaag"
3' Tom Duindam [0-1]
47' Jasper Bolland [1-1]
70' Tom Duindam [1-2]
86' Youssef El Baouchi [1-3]
90' Yannick Bouw [2-3]
Bijz.
60' Yannick Bouw (Eemdijk) mist penalty
Door de nederlaag blijft Eemdijk staan op 5 punten uit 14 wedstrijden. Omdat hekkensluiter De Dijk won, draagt het de rode lantaarn van de Derde Divisie over aan de Diekers.