SO Soest verliest ongeslagen status en koppositie

© RTV Utrecht / Robert Claus
SOEST - SO Soest is zondag in de Tweede klasse B de koppositie kwijtgeraakt. SDZ, op voorhand de nummer twee op de ranglijst, was in Soest met 3-0 te sterk.
Verslaggever Robert Claus over het duel
Op slag van rust pakten de bezoekers de voorsprong. Robin de Weij schoot de bal namens SDZ achter doelman Jaime Hensen. Na een half uur in de tweede helft kreeg de koploper van de competitie opnieuw een tegentreffer. Lennart Bril maakte de 2-0. Het doelpunt was niet onbesproken. Er hing een luchtje van buitenspel aan, maar na beraad met de assistent-scheidsrechter keurde de hoofdarbiter het doelpunt goed.
Met nog tien minuten te gaan beliste SDZ definitief de wedstrijd. Tim Groenewoud schreef de 3-0 op zijn naam.
SO Soest-trainer Gerrit Plomp: "Zo'n harde klap is dit niet"
44' Robin de Weij [0-1]
75' Lennart Bril [0-2]
80' Tim Groenewoud
Door de nederlaag verliest SO Soest de ongeslagen status en de koppositie in de Tweede klasse B. SDZ neemt de koppositie over van de ploeg van Gerrit Plomp.
Rayendall Bitorina:"Ik ben trots op hoeveel punten we al hebben"