Hoogland boekt vijfde zege op rij na stroef optreden

© Mark Kloostra
HOOGLAND - Promovendus Hoogland lijkt niet te stoppen in de hoofdklasse. De ploeg van Raymond Prins won zondag met hangen en wurgen met 1-0 van DEM en boekte zo de vijfde overwinning op rij.
Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van de veelscorende Bas Wobbes. De aanvaller benutte vlak voor rust een penaly, nadat er een overtreding op hem werd begaan in het vijandelijke strafschopgebied.
Dave Dekker (Hoogland) in gesprek met verslaggever Mark Kloostra
In de tweede helft kreeg Hoogland een cadeautje in de schoot geworpen, toen DEM met tien man verder moest toen Twan Verswijveren een rode kaart ontving. Verswijveren moest zichzelf corrigeren, nadat hij Hoogland-speler Henk Baum onbedoeld lanceerde na een slordigheid achterin. De Hooglanders drukten het numerieke overtal niet in doelpunten. Sterker nog: de bezoekers uit Beverwijk waren een aantal keer dichtbij de gelijkmaker. Uiteindelijk kwam DEM nog met negen man te staan, toen de ploeg al drie keer gewisseld had en er een speler geblesseerd uitviel.
Hoogland-trainer Raymond Prins in gesprek met Mark Kloostra
44' [1-0] Bas Wobbes
Hoogland vindt aansluiting bij de top vier van de hoofdklasse, nadat het voor de vijfde keer op rij won. Komende week staat de wedstrijd tegen AWC op het programma, dat vijfde staat op de ranglijst.