IJsselmeervogelsreserve Dylan Chiazor blijft dromen van profcarrière

© Orange Pictures
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Als het aan Dylan Chiazor ligt, is hij bezig aan zijn laatste seizoen bij IJsselmeervogels. De 20-jarige aanvaller uit Amersfoort wil nog één poging doen om te slagen in het betaalde voetbal. Zijn zaakwaarnemer Stefano van Delden is op zoek naar een club.
Chiazor begon met voetballen bij het Amersfoortse VVZA, maar belandde door een verhuizing al na één seizoen bij Hooglanderveen. Daar werd hij opgepikt door Ajax. Na twee jaar Amsterdam verkaste hij naar PEC Zwolle. Ook daar speelde hij twee jaar. Toen hij in Zwolle niet goed genoeg werd bevonden stapte hij over naar IJsselmeervogels, waar hij na twee seizoenen werd opgepikt door Almere City.
Na wederom een periode van twee jaar keerde hij in de zomer van 2016 terug bij de Vogels.

GELEERD VAN VERLEDEN

Bij de Tweede divisionist is Chiazor meestentijds wisselspeler. Je zou je dus kunnen afvragen of zijn profambities gerechtvaardigd zijn. Immers: waarom zou een reservespeler van een Tweede divisionist goed genoeg zijn voor een profclub? "Er zijn altijd mensen die denken dat iemand iets niet kan en dan doet hij het toch", zegt Chiazor. "Ik geloof in mezelf."
Ik moet kijken waarom het elke keer net niet lukte
Dylan Chiazor
De Amersfoorter probeert daarbij ook te leren van het verleden. "Ik moet kijken waarom het elke keer net niet lukte. Dat is een mentaliteitsverandering. Ik sta nu elke dag vroeg op om naar de sportschool te gaan en ik ben heel erg bezig met mijn voeding. Dat zijn dingen die erg belangrijk zijn."

VOETBALPIRAMIDE

De aanvaller weet wat hij wil. Hij stapt het liefst over naar een profclub waarvan de beloftenploeg in de voetbalpiramide speelt. "Als je bij Sparta of Almere speelt, speel je in de Tweede divisie. Dat is heel wat anders dan bij een club spelen waarvan de beloften op maandagavond spelen en waar totaal geen aandacht voor is. Het niveau in de Tweede divisie is denk ik ook hoger", aldus Chiazor.
Ondertussen is er nog geen concrete interesse voor de aanvaller. "Er zijn wel een aantal dingen aan de gang, ik denk dat we dat de komende tijd te zien krijgen", zegt Chiazor. "Een vertrek in de winterstop is niet aannemelijk, maar zeg nooit nooit. Het gaat nu richting einde van het seizoen."
Dylan Chiazor, zoals zo vaak als invaller. Hier twee seizoenen geleden voor Sherwin grot
Dylan Chiazor, zoals zo vaak als invaller. Hier twee seizoenen geleden voor Sherwin grot © Website IJsselmeervogels

CONCURRENTIE

Een vertrek bij IJsselmeervogels zou ook kunnen worden uigelegd als vlucht. De club heeft op dit moment naast Chiazor nog drie goede aanvallers: Danny van den Meiracker, Robbert Olijfveld en Felitciano Zschusschen. En daar komt volgend seizoen ook nog eens Kozakken Boys-topscorer Ahmed el Azzouti bij. Daarvan spelen er in principe elke week twee. Toch is de vertrekwens van Chiazor niet ingegeven door de angst voor die concurrentie.
"Ik wilde al heel lang terug naar het betaalde voetbal. Ik heb van jongs af aan de droom om in een mooi stadion te spelen voor veel toeschouwers. Ook met die spelers erbij kan ik een belangrijke speler worden voor IJsselmeervogels. Maar ik wil eerst nog mijn kansen wagen in het betaalde voetbal."
Het interview met Dylan Chiazor, met excuus voor de matige geluidskwaliteit

REACTIE IJSSELMEERVOGELS

Chiazor heeft bij IJsselmeervogels een contract tot 2020, maar over een tussentijds vertrek is met de club te praten. "Wij willen best meewerken", zegt André van Diermen, voorzitter van de technische commissie van de Vogels. "Maar contract is contract, dus we laten hem niet gratis de deur uitlopen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.