Badmintonners Jille zien bondscoach vertrekken

© EPA - Esteban Biba
HOUTEN - Badmintonners Ruben en Debora Jille uit Houten krijgen een nieuwe bondscoach. De Nederlandse badmintonbond heeft afscheid genomen van de Deen Kent Madsen. Hij moet na anderhalf jaar vertrekken omdat de prestaties van zijn spelers achterblijven bij de verwachtingen.
Madsen werd vorig jaar aangesteld als opvolger van zijn landgenoot Kim Nielsen, die na de Olympische Spelen van Rio 2016 vertrok. "Helaas gebeurt het in de sport wel eens dat ondanks de goede intenties van alle betrokkenen het niet lukt om samen een sterk team te vormen dat nodig is op wereldniveau te presteren", zegt de Australiër Victor Anfiloff, sinds kort de technisch directeur van de Nederlandse bond.
"We hebben geen twijfels dat Kent met zijn badmintonervaring spoedig van waarde zal zijn bij een ander programma", aldus Anfiloff. De Nederlandse selectie staat voorlopig onder leiding van een andere Deen, namelijk assistent-bondscoach Jonas Lyduch. Oud-badmintonner Ruud Bosch gaat zich vooral focussen op de dubbels.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.