Vermeulen weg als bondscoach volleybalmannen

© Pixabay.com
ZEIST/RENSWOUDE - De Nederlandse volleybalbond moet op zoek naar een nieuwe bondscoach voor het mannenteam. Gido Vermeulen maakte dinsdag bekend na vier jaar te vertrekken. De trainer kwam tot dat besluit na een evaluatie van het afgelopen seizoen.
"Ik heb een fantastische periode gehad met dit team en ik denk dat we het maximale eruit hebben gehaald'', aldus Vermeulen over de periode waarin hij onder meer samenwerkte met Maarten van Garderen uit Renswoude en Zeistenaar Jeroen Rauwerdink. "Vier jaar geleden was het doel om het mannenteam weer terug te brengen naar de top acht van de wereld en dat is gelukt. Het is nu tijd voor nieuwe uitdagingen."

ACHTSTE OP WK

Vermeulen volgde eind 2014 Edwin Benne op. Oranje deed dit jaar voor het eerst sinds 2002 weer mee aan het WK. Nederland eindigde bij het toernooi als achtste en steeg op de wereldranglijst van de 25e naar de vijftiende positie. Vermeulen was eerder bondscoach van Jong Oranje en de Nederlandse volleybalvrouwen (2012 tot 2014).
Interim-technisch directeur Joop Alberda laat weten dat de bond de komende maanden gaat gebruiken om een opvolger voor Vermeulen aan te stellen. Volgend jaar spelen de volleyballers het kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.