Tennisster Visscher uit Elst naar finale kwalificatietoernooi Antalya

© Website Stéphanie Visscher
PROVINCIE UTRECHT - Stephanie Visscher heeft zich geplaatst voor de finale van het kwalificatietoernooi van het ITF-tennistoernooi in het Turkse Antalya. De 18-jarige uit Elst hoefde daarvoor geen bal te slaan.
In de eerste ronde van het kwalificatietoenooi was ze vrijgeloot. Haar tegenstander in de tweede ronde, de Belgische Verbeeck, meldde zich af. In de finale speelt ze tegen een speelster uit Rusland of tegen een Oekraïense.

UITGESCHAKELD

Vier andere tennissers uit de provincie slaagden er niet in zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi van toernooien in de Dominicaanse Republiek, Qatar en Stellenbosch. Leersummer Sidane Pontjodikromo was er nog het dichtst bij.
De 18-jarige Pontjodikromo versloeg in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi in Qatar de Bulgaar Yuri Khachatryan met 6-1 en 6-0, maar werd een ronde later uitgeschakeld door landgenoot Bart van den Berg: 6-2, 7-6.
Tim van den Dijssel struikelde in de kwalificatie van het Furture toernooi in de Dominicaanse Republiek over de Duitser Milan Ianakiev. De 24-jarige Baarnaar verloor met 6-1 en 6-3.

STELLENBOSCH

Annick Verhaar uit Bilthoven en de Driebergse Dewi Dijkman slaagden er in het Zuid Afrikaanse Stellenbosch niet in het hoofdtoernooi te bereiken. Beiden verloren in de eerste kwalificatieronde. Verhaar was niet opgewassen tegen de Duitse Christina Shakovets: 6-0, 6-3. Dijkman moest haar meerdere erkennen in de Amerikaanse Stephanie Kent: 6-2, 6-2.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.