Oranje-handbalsters winnen ook laatste groepsduel EK

Angela Malestein uit Bunschoten in actie.
Angela Malestein uit Bunschoten in actie. © Orange Pictures
PROVINCIE UTRECHT - De Nederlandse handbaldames hebben ook de laatste groepswedstrijd op het EK gewonnen. De B-ploeg van bondscoach Helle Thomsen was met 34-23 te sterk voor Kroatië.
Het Nederlands team wist vooraf al dat alleen de eer op het spel stond. Door de zeges op Hongarije en Spanje was het team al als groepswinnaar door naar de tweede ronde.
In de Oranje-selectie zitten drie speelsters uit de provincie Utrecht: Angela Malestein uit Bunschoten, Laura van der Heijden uit Leusden en Charris Rozemalen uit Utrecht.

HOOFDRONDE

De Nederlandse handbalsters beginnen zondag in Nancy met de wedstrijd tegen Roemenië aan de hoofdronde van het EK. Daarna volgen duels met Noorwegen (dinsdag) en Duitsland (woensdag), eveneens in Nancy.
Nederland en Roemenië beginnen met vier punten, afkomstig uit de eerste ronde, aan de tweede EK-ronde. Van de zes teams in deze nieuwe poule gaan de eerste twee naar de halve finales. Tegen Hongarije en Spanje heeft Nederland al gespeeld (en gewonnen). Tegen deze landen hoeft Oranje in deze hoofdronde daarom niet in actie te komen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.