RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

DOVO lijkt ideale tegenstander voor dolend Eemdijk

EEMDIJK/VEENENDAAL - In de Derde divisie A staat zaterdag de streekderby tussen Eemdijk en DOVO op het programma. Eemdijk zit diep in de zorgen. Het staat op de laatste plaats en ontsloeg deze week trainer Hans van Arum. Ruud van der Geest, ooit twee duels interim-hoofdtrainer van IJsselmeervogels, is zijn tijdelijke opvolger.

Bij DOVO staan de zaken er een stuk rooskleuriger voor. De ploeg van Gert Kruys haalde 13 punten uit de laatste vijf duels en heeft op de zevende plaats aansluiting gekregen met de subtop. Probleem voor Kruys is dat doelman Rodney Ubbergen en topscorer Joshua Patrick (13 treffers) deze week grieperig waren en mogelijk niet kunnen spelen.

Toch is er hoop voor Eemdijk, dat de laatste vier wedstrijden verloor. DOVO speelt namelijk niet graag tegen de Diekers. Van de vier keer dat beide ploegen elkaar de laatste jaren in competitieverband troffen, wist DOVO er maar één te winnen. In Eemdijk lukte dat nog nooit. Sterker nog: DOVO scoorde nog nooit op De Vinken. De twee ontmoetingen daar eindigen in 1-0 en 2-0 voor Eemdijk.

In het seizoen 2010/2011, toen in de 1e klasse, won DOVO wel in Eemdijk. Toen werd het maarliefst 0-5.

Bij Eemdijk ontbreken de langdurig geblesseerden Jan en Jaap de Graaf. Jordie Huijgen, die zaterdag tegen SJC uitviel, is een twijfelgeval.

Eemdijk - DOVO begint zaterdag om 14.30 uur en is live te volgen bij Radio M Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -