RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

IJsselmeervogels moet draad oppakken in Barendrecht

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels moet zaterdag de draad zien op te pakken in Barendrecht. De Rooen van trainer Ted Verdonkschot leden twee nederlagen op rij, tegen HHC Hardenberg en tegen GVVV, en zijn egzakt naar de vierde plaats in de Tweede divisie. Om de achterstand op koploper AFC, op 19 januari de eerste tegenstander van 2019, niet verder te laten oplopen, móet er in Barendrecht gewonnen worden.

Dat lijkt niet onmogelijk, want Barendrecht is aan een slechte reeks bezig. Uit de laatste vijf duels werd maar één punt gehaald en op de Bongerd wordt bezorgd naar beneden gekeken. Lijfsbehoud in de Tweede divisie lijkt dit seizoen het hoogst haalbare.

Vorig seizoen eindigde het trefferen tussen Barendrecht en IJsselmeervogels in 2-2. Het was de 16e ontmoetingen tussen beide teams in Barendrecht. De thuisploeg won er vijf, IJsselmeervogels won zes keer. Het doelsaldo is met 21-20 licht in het voordeel van Barendrecht.

Ted Verdonkschot kan zaterdag niet beschikken over de geschorste Achraf Nejmi. Verder maakt het trio Kevin de Visser, Ali Akla en Yannick Cortie geen deel uit de selectie. Zij waren langdurig geblesseerd, maar zijn op de weg terug.

Barendrecht - IJsselmeervogels begint zaterdag om 14.30 uur en is live te volgen via Radio M Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht