Lukas Görtler in Een Berg Sport: "Op de training gaan ze er wel in"

© RTV Utrecht
UTRECHT - In Een Berg Sport ontvangt René van den Berg vrijdagavond FC Utrecht-speler Lukas Görtler. De Duitse aanvaller wacht nog op zijn grote doorbraak bij de club uit de Domstad. Gert Kruys analyseert Excelsior - FC Utrecht. Korneel Evers heeft een nieuwe ode geschreven en Appie Boonen zit aan de tap met oud-FC Utrecht speler Gregoor van Dijk.
Net als teamgenoot Rico Strieder genoot Lukas Görtler zijn opleiding bij Bayern München. Hij speelde één wedstrijd onder Guardiola in het eerste elftal.
Görtler: "Bayern is een grote familie"
Bij FC Utrecht heeft Görtler inmiddels veertig wedstrijden onder de riem, waarvan een groot deel als invaller. De teller staat vooralsnog op twee treffers. Veel te weinig, vindt Görtler. Aangezien hij in de trainingen doorgaans de meest scorende speler is.
Het systeem doet er niet toe. Inzet tonen veel belangrijker.
Lukas Görtler
Advocaat posteerde hem onlangs ook al op het middenveld, maar de rechtsback-positie overnemen van de geschorsten Klaiber en Van der Maarel ziet hij tegen Heracles niet gebeuren.
Is Görtler nou een spits of een middenvelder?
Görtler kwam nog het beste tot zijn recht toen hij een duo vormde met Jean-Christophe Bahebeck. Dat was in een 4-4-2 systeem. De Fransman is echter nog geblesseerd en het systeem staat nog altijd ter discussie. Volgens Görtler is het systeem niet zo relevant. Het draait volgens de Duitser veel meer om inzet tonen.
Görtler: "Het gaat niet om het systeem, maar om inzet tonen"

AAN DE TAP MET AP

Appie ontvangt deze week Gregoor van Dijk. De oud-aanvoerder van FC Utrecht was een legendarische speler in de Galgenwaard. Nooit miste hij een strafschop, anderzijds is hij wel weer recordhouder rode kaarten.
Aan de tap met Ap en Tip Kick Görtler vs Kruys

ODE

Korneel Evers staat in zijn ode stil bij de knotsgekke wedstrijd tegen Excelsior. Tevens geeft hij zijn visie over de komende wedstrijd tegen Heracles. Ook steekt hij Lukas Görtler een hart onder de riem.
De ode van Korneel Evers
Zondag speelt FC Utrecht in de Galgenwaard tegen Heracles. Inzet is de vierde plaats in de eredidivisie. De wedstrijd is vanaf 12 uur LIVE te horen op Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.