Agterberg prolongeert titel bij afscheid Bos Birkhoven: "Dit doet veel pijn"

© RTV Utrecht / Robert Claus
AMERSFOORT/MAARTENSDIJK - Veldrijder Kyle Agterberg heeft zijn titel in de Nationale Veldrit van Amersfoort geprolongeerd. De Maartensdijker wist na een spannende tweestrijd Gert-Jan Bosman te verslaan. Agterberg maakte het verschil in de slotronde.

BYE BYE, BOS BIRKHOVEN

Bos Birkhoven was voor het laatst het decor voor de veldrit van Amersfoort, op last van het Utrechts Landschap. Voor volgend jaar gaat de organisatie van de cross (WV Eemland) op zoek naar een andere locatie. Organisator Nico de Vries baalt als een stekker dat hij moet vertrekken van deze plek. "Dit doet heel veel pijn", zegt hij tegen RTV Utrecht.
Nico de Vries (nestor Veldrit Amersfoort) over laatste keer Bos Birkhoven: "Dit doet heel veel pijn"
Laatste veldrit door Bos Birkhoven

AGTERBERG VS. BOSMAN

De strijd bij de elite mannen ging tussen Kyle Agterberg uit Maartensdijk en Gert-Jan Bosman. Zij maakten al in het begin van het uur het verschil met de concurrentie en waren erg aan elkaar gewaagd. Achter de twee Nederlanders was de Belg Jens Gys de eerste achtervolger. Hij stevende af op de derde plaats.
Met z'n tweëen gingen Agterberg en Bosman de laatste ronde rondom Bos Birkhoven in. Beide mannen wisten ooit al eens te winnen in Amersfoort. Agterberg verdedigde zijn titel, terwijl Bosman in 2015 de beste was.
Kyle Agterberg: "Weer fit worden voor wedstrijden in België"
Uiteindelijk werd de strijd beslist in de slotronde. Agterberg wist zijn Drentse concurrent vlak voor de laatste rechte lijn uit het wiel te rijden en de wedstrijd te winnen, voor het tweede jaar op rij dus.

PUCK PIETERSE

Bij de vrouwen won de pas 16-jarige Amersfoortse Puck Pieterse de cross. Pete Uptegrove was de beste bij de junioren mannen, Tibo del Grosso won bij de Nieuwelingen.
Yoep van der Peet (11e) uit Hooglanderveen: "Ik moet leren minder lief te zijn"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.