Voetbalvrouwen treffen Canada, Nieuw-Zeeland en Kameroen op WK

Shanice van de Sanden
Shanice van de Sanden © Geert Lommers
PROVINCIE UTRECHT - De Nederlandse voetbalsters hebben het redelijk getroffen met de loting voor het WK van volgend jaar zomer in Frankrijk. Oranje stuit in de groepsfase op Canada, Nieuw-Zeeland en Kameroen.
De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman opent het WK op 11 juni met een wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland in Le Havre. Daarna volgt op 15 juni een wedstrijd tegen Kameroen in Valenciennes. Nederland sluit de groepsfase op 20 juni in Reims af met een ontmoeting tegen Canada. De drie speelsteden liggen in het noorden van Frankrijk, wat meegenomen is voor de Oranje-supporters die de wedstrijden willen bezoeken.
Nederland, regerend Europees kampioen, is voor de tweede keer van de partij op een WK. Opvallend is dat Oranje vier jaar geleden ook in een poule met Canada en Nieuw-Zeeland zat. Oranje won van Nieuw-Zeeland (1-0), met dank aan een treffer van Lieke Martens. De wedstrijd tegen Canada eindigde in een gelijkspel (1-1). Nederland werd tijdens het vorige WK in de achtste finales uitgeschakeld door Japan, dat als tweede eindigde.
De nummers één en twee van de zes poules plaatsen zich voor de achtste finales, net als de beste vier nummers drie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.