LIVEBLOG: FC Utrecht boekt winst na spectaculaire goals

© fcutrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht neemt het zondagmiddag in de Galgenwaard op tegen Heracles Almelo. De winnaar van het treffen mag zich voor tenminste één week de nummer vier van de Eredivisie noemen. Bij FC Utrecht start de Zweedse verdediger Emil Bergström in de basis. Hij vervangt Sean Klaiber. Het duel begint om 12:15 en is vanaf 12:00 LIVE te volgen op Radio M.
90+4' Het is al eventjes klaar in de Galgenwaard; FC Utrecht wint met 3-1 van Heracles Almelo en klimt naar de vierde plaats van de Eredivisie. We wachten op de interviews van René van den Berg met de hoofdrolspelers van vanmiddag. Straks op Radio M via 93.1FM en op http://www.rtvutrecht.nl/sport.
86' Othmane Boussaid komt binnen de lijnen en vervangt Gyrano Kerk
85' Daar komt FC Utrecht goed weg. Kristoffer Peterson met een fraaie individuele actie, maar zijn voorzet wordt gemist door Vincent Vermeij. Het blijft 3-1, maar de bezoekers dringen aan
75' De lat! Het zit Oussama Tannane niet mee. De aanvaller van FC Utrecht probeert van afstand, maar ziet zijn schot afketsen op de lat van het Heracles-doel
73' DOELPUNT! De spanning is terug! Rossmann werkt binnen vanuit de kluts en maakt er 3-1 van namens de Almeloërs. "Het geknoei van FC Utrecht wordt afgestraft", aldus Radio M-verslaggever Mark Kloostra
60' Hij gaat weer komen! Nick Venema komt binnen de lijnen. Hij vervangt Sander van de Streek
57' Opnieuw een mooie aanval van FC Utrecht over meerdere schijven, die strandt bij uitblinker Joris van Overeem. De middenvelder krijgt de bal net iets achter zich oog in oog met Blaswich en kan daardoor niet afdrukken
54' Kerk lanceert zichzelf en stoomt op richting de achterlijn. Zijn voorzet wordt gekeerd door Rossmann en daarna opgepakt door Blaswich. Het blijft 3-0 in de Galgenwaard
48' Gavory en Gustafson helpen een veelbelovende aanval om zeep. De Zweed speelt de bal te laat, waarna de voorzet van Gavory over de achterlijn waait
46' De spelers staan klaar voor de tweede helft. Scheidsrechter Kevin Blom heeft gefloten, de tweede helft bij FC Utrecht - Heracles Almelo (3-0) is begonnen. Geen wissels bij beide ploegen.
45+1' Een hoekschop van Heracles-speler is het laatste wapenfeit van de eerste helft. We gaan rusten met een 3-0 tussenstand in het voordeel van de ploeg van Dick Advocaat. Doelpuntenmakers: Gustafson, Kerk en Emanuelson.
35' Fraaie Utrechtse aanval, met een hoofdrol voor Joris van Overeem, die er lustig op los combineert. Het eindstation heet Oussama Tannane, die zijn vizier niet op scherp heeft staan
29' Nieuw Almeloos gevaar in het strafschopgebied van David Jensen. Dalmau glijdt in, maar wordt nog net afgestopt.
28' Een onoplettendheidje in de Utrechtse defensie. Kuwas kan vrij uithalen op de rand van het strafschopgebied, maar hij raakt de bal verkeerd.
De 3-0 van Urby Emanuelson
25' Willem Janssen met een mooie crossbal op Gyrano Kerk, die net iets teveel tijd nodig heeft en bal ruim voorlangs het doel schiet
20' DOELPUNT! Emanuelson volleert een afvallende bal in het strafschopgebied kiezelhard in de kruising met de buitenkant wreef! 3-0 voor FC Utrecht
De 2-0 van Gyrano Kerk
18' GOAAAALLLL! Wat een geweldig doelpunt van Gyrano Kerk! De vleugelaanvaller komt oog in oog met Blaswich en knalt de bal via de onderkant van de lat keihard in de korte hoek
5' AIIIII! Gyrano Kerk staat overduidelijk buitenspel, maar mag door en komt oog in oog met Heracles Almelo-doelman Blaswich. Hij stift de bal slap in de handen van de goalie.
De 1-0 van Simon Gustafson
3' DOELPUNT! FC Utrecht komt vroeg op voorsprong tegen Heracles Almelo. Simon Gustafson benut de penalty feilloos
3' Een strafschop voor FC Utrecht! Letschert dribbelt het strafschopgebied in, wordt gehaakt en komt ten val. Gustafson achter de bal!
1' De spelers betreden het veld, terwijl 'Eye of the Tiger' door de luidsprekers schalt. FC Utrecht neemt het in een nagenoeg uitverkochte Galgenwaard op tegen Heracles Almelo. Prettige wedstrijd!

OPSTELLINGEN

FC Utrecht: Jensen, Letschert, Janssen (c), Bergström, Gavory, Van Overeem, Gustafson, Emanuelson, Van de Streek, Kerk, Tannane
Heracles Almelo: Blaswich, Droste, Rossmann, Van den Buijs, Van Hintum, Merkel, Kuwas, Osman, Peterson, Dalmau, Duarte