Sport Kort 7 en 8 december: Gelijkspel BC Amersfoort, rugbyers Eemland, USRS en URC winnen

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - In de rubriek Sport Kort bundelt de sportredactie van RTV Utrecht de sportuitslagen van diverse clubs en verenigingen uit de provincie.

BADMINTON

BC Amersfoort heeft in de handhavingspoule van de Eredivisie gelijkgespeeld tegen Smashing. Amersfoort won drie van de vier enkelspelen, en Renske Kwakkenbosen Vincent de Vries wonnen hun mixed dubbel. De andere vier partijen waren een prooi voor Smashing.BC Amersfoort staat op de tweede plaats van de handhavingspoule en is hard op weg degradatie te ontlopen.

BASKETBAL

De vrouwen van de Utrecht Cangeroes waren te sterk voor het tweede elftal van Landslake Lions. In de Promotiedivisie werd met 76-61 gewonnen. Utrecht Cangeroes staat na tien wedstrijden tweede op de ranglijst.

RUGBY

De mannen van Eemland hebben in de eerste klasse gehakt gemaakt van DIOK 2. De Amersfoorters waren met 50-5 te sterk. URC uit Utrecht wist in dezelfde competitie met 22-13 te winnen van RRC. Ook de andere Utrechtse ploeg, USRS, won. AAC Rugby werd met 18-16 verslagen. Eemland staat tweede, URC zesde en USRS vijfde.

BADMINTON

FORZA Amersfoort is de degradatiepoule van de Eredivisie goed begonnen. TFS Barendrecht werd met 6-2 verslagen. Zondag komt Amersfoort in actie tegen Smashing.

BASKETBAL

De mannen van UBALL hebben Leiden met 72-62 verslagen. De Utrechters staan in de Promotiedivisie op de zesde plaats.

HANDBAL

De mannen van NHC, Nieuwegein-Houten combinatie, hebben nipt verloren van Olympia'89-DOS'80. Het werd 32-31 voor de thuisploeg. NHC staat op de voorlaatste plaats in de overgangsklasse.

SNOOKER

Sportcentrum Utrecht heeft in de Eredivisie met 5-4 gewonnen van Amigio. De Utrechters staan tweede op de ranglijst.

SCHAATSEN

Bij de zesde KPN Marathon Cup in Alkmaar is Bart Hoolwerf uit Eemdijk als elfde over de streep gekomen. De wedstrijd werd gewonnen door Sjoerd den Hertog. Evert Hoolwerf uit Eemdijk, Tijs van der Steen uit Baarn klasseerden zich niet. Bij de vrouwen wist Jessica Merksen zich ook niet te klasseren. Daar ging de winst naar Irene Schouten.

VOLLEYBAL

De volleybalmannen van VCV/MKB Accountants uit Veenendaal hebben in de Eerste Divisie verloren van Donitas. De Veenendalers gingen met 3-1 onderuit. VCV is de nummer tien op de ranglijst.
In de Eerste Divisie bij de vrouwen heeft VV Utrecht wel gewonnen van Donitas. De Utrechtse dames waren met 3-0 te sterk. VV Utrecht staat tweede op de ranglijst, maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld dan koploper Peelpush.

KORFBAL

In de hoofdklasse A heeft SDO/Blijwerkt uit Kamerik met 28-20 verloren van DSC. SDO staat voorlaatste op de ranglijst.
Het Driebergse Dalto/Klaverblad Verzekeringen wist in de hoofdklasse B ruim te winnen. Mid-Fryslân/Jansma Burdaard werd met 29-19 verslagen. Dalto staat vierde in de competitie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.