Fortissimo loopt periodetitel mis na nederlaag tegen Volendam

© Bert Kous
COTHEN - De handbalsters van Fortissimo hebben de tweede periodetitel in de Eerste Divisie misgelopen. De ploeg uit Cothen verloor met 31-26 van Volendam.
In de beginfase van het duel ging het gelijk op en na acht minuten stond er een 4-4 tussenstand op het scorebord. Aan het eind van de eerste helft begonnen de gasten uit Volendam uit te lopen op de Cothense dames en stond het 15-12. Bij rust werd er uiteindelijk een tussenstand van 17-13 genoteerd.
Fragette Jagt (Fortissimo): "Verdiend verloren"
Aan het begin van de tweede helft leek Fortissimo een aantal keer dichterbij te komen, maar keer op keer herstelden de handbalsters uit het palingdorp zich en bleef de marge van vijf gehandhaafd. Uiteindelijk resulteerde het in een 31-26 eindstand in het voordeel van Volendam. Daimy van Dommelen was op dreef namens Fortissimo en scoorde acht keer in het verloren duel. De grote vrouw aan de zijde van Volendam was Anja Tol. Zij wist maarliefst 17 keer te scoren in het Cothense doel.
Ondanks de nederlaag blijft het Cothense Fortissimo de nummer drie van de Eerste Divisie. Quintus 2 is koploper en wist de eerste periode in een eerder stadium te pakken.