Nederlandse hockeyers ontlopen België dankzij winst op Pakistan

Thierry Brinkman
Thierry Brinkman © Orange Pictures
UTRECHT/BILTHOVEN - De Nederlandse hockeyers hebben er zondag met de winst op Pakistan voor gezorgd dat België op de tussenronde van het WK wordt ontlopen. De mannen van Max Caldas nemen het nu op tegen Canada, wat op papier een makkelijke tegenstander is.
De laatste groepswedstrijd tegen Pakistan in Bhubaneswar leverde een ruime overwinning op: 5-1. Voor Oranje kwam Bilthovenaar Thierry Brinkman tot scoren. Ook Valentin Verga, Bob de Voogd, Jorrit Croon en Mink van der Weerden wisten het net te vinden.

TWEEDE

De ploeg van bondscoach Max Caldas eindigde in de groep achter Duitsland als tweede. Ook nummer drie Pakistan mag verder in het toernooi. Nederland speelt in de tussenronde van het WK dinsdag tegen Canada, de nummer elf van de wereldranglijst. Voor Oranje mag dat duel geen al te grote problemen opleveren. Daarna wacht het gevaarlijke India, dat als gastland tot dusver opvallend goed presteert.
Naast regiogenoot Brinkman zitten ook Kampong-spelers Robbert Kemperman, Lars Balk en Sander de Wijn van Kampong in de selectie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.