Eerste NK Chinese 8-ball ooit in Ouwehands Dierenpark

© RTV Utrecht / Dennis van Ommeren
RHENEN - In Ouwehands Dierenpark is dit weekend het allereerste NK Chinese 8-ball georganiseerd. Het biljartspel, een combinatie tussen pool en snooker, is in Azië al erg populair.
In Nederland wordt het sinds mei dit jaar gespeeld. Met als klap op de vuurpijl dus het Nederlands Kampioenschap, gisteren en vandaag in Rhenen. In totaal deden zestien deelnemers uit heel het land mee aan het toernooi.

DIERENTUIN

De organisatie koos voor de dierentuin als locatie omdat Ouwehands momenteel in het teken staat van het China Light Festival. Die keuze bevalt deelneemster Tamara Peeters-Rademakers prima. "Normaal gesproken ga je naar een toernooi toe, gewoon in een poolhal. Nu stap je de auto uit en loop je eerst langs de tijgers, panda's en de giraf, dat is geweldig!"
Verslaggever Dennis van Ommeren was bij het allereerste NK Chinese 8-Ball

CHINESE SFEER

Directeur Willem La Riviere van de Koninklijke Nederlandse Biljardbond is trots op het allereerste NK Chinese 8-Ball. Ook hij is erg te spreken over de locatie van het evenement: "Ik heb zo'n beetje alle Chinese restaurants in Nederland benaderd, maar helaas zonder succes. We wilden toch graag die Chinese sfeer er een beetje in brengen. Dat we uiteindelijk hier in Pandasia van Ouwehands terecht konden, is natuurlijk geweldig!"
Het NK werd uiteindelijk gewonnen door Eindhovenaar Tim Jonkman. Hij mag daarom volgend jaar meedoen aan de World Chinese 8-Ball Masters in China.
Eerste NK Chinese 8-Ball in Ouwehands Dierenpark

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.