Born en Drost winnen Utrecht City Bokaal, Dijs vierde

Wesly Dijs
Wesly Dijs © Orange Pictures
UTRECHT - De schaatsers Joost Born en Helga Drost hebben de Utrecht City Bokaal geschreven. De twee waren na vier afstanden, twee keer 500 meter, twee keer 1.000 meter, de besten. Opvallend: zowel Born als Drost wonnen op de Vechtsebanen geen enkele afstand.
Beide schaatsers stonden bovendien na drie afstanden niet op de eerste plaats. Born werd op de afsluitende 1.000 meter tweede, drie-tienden voor Aron Romeijn. Het was precies genoeg om Romeijn voorbij te gaan in het klassement. Achter Born en Romeijn werd Gerben Jorritsma derde.
Bij de vrouwen was Dione Voskamp na drie afstanden de beste maar zij verknalde haar laatste 1.000 meter. Ze eindigde op die afstand als 13e en moest genoegen nemen met de vierde plaats in het eindklassement. Achter Helga Drost werden Sanne van der Schaar en Manouk van Tol tweede en derde.

DIJS

Wesly Dijs was de beste Utrechter. De schaatser uit Soest won zowel zaterdag als zondag de 1.000 meter, maar schoot op de 500 meter tekort voor een podiumplaats. In het eindklassement werd hij vierde.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.