RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Door de Lens van Ankie

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Fotograaf Ankie Hogewind legt in beelden vast waar sport in Utrecht om draait. Altijd vanuit een verrassend perspectief biedt zij een kijk op de sportwereld zoals je die zelden ziet. Ankie is professioneelsport- en portretfotograaf en heeft al tien jaar een fotostudio in Utrecht Leidsche Rijn.


Ze is lid van de Nederlandse Sportpers en fotografeert onder meer voor RTV Utrecht. Ze wordt gedreven door de verhalen achter de sport. Op deze plek deelt ze elke week een verhaal en kun je meekijken 'Door de Lens van Ankie'.


 | Foto: RedGreenBlue

Het is zondagochtend vijf uur, de wekker gaat af. Het is nog vroeg maar ik sta met plezier op. Als sportfotograaf mag je soms naar hele bijzondere plekken toe. Vandaag ga ik naar Safaripark de Beekse Bergen. De leeuwen en de giraffen mogen lekker in hun hok uitslapen, midden in hun park ligt namelijk het parcours klaar voor de Europese Kampioenschappen Cross Country, ofwel veldlopen. Meer dan 600 atleten uit 38 verschillende landen gaan strijden om de Europese titels.


Ik bereid me mentaal voor op een lange, natte dag. Dan breekt opeens de zon door en worden de finales gelopen in een prachtig verlicht decor. Dat levert mooie plaatjes op. Zoals deze van Susan Krumins naast winnares Yasemin Can, net na de start. Met het Nederlandse team won ze goud in het klassement voor de landenteams.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -