WK hockey klaar voor Sander de Wijn: "Tranen van besef dat het afgelopen zou zijn"

© Maurice de Wert
UTRECHT/BILTHOVEN - Voor Sander de Wijn is het WK hockey afgelopen. De speler van Kampong heeft in de gewonnen wedstrijd tegen Canada een hamstringblessure opgelopen, waardoor hij deze maand niet meer in actie kan komen. Hij blijft wel bij Oranje in India.
"Natuurlijk hoop je op een wonder, dat je wakker wordt zonder pijn, maar reëel gezien wist ik dat het niet ging gebeuren. Ik voelde mijn hamstring alleen maar stijver worden", zegt De Wijn een dag na de wedstrijd tegen het AD. "Ik wilde mijn stick naar voren steken, richting de bal of in het kunstgras. Maar ik raakte de voet van de Canadees, waardoor mijn lichaam abrupt tot stilstand kwam en ik mijn hamstring volledig overstrekte. Op dat moment wist ik het eigenlijk al."
De tranen die je zag waren niet van de pijn, maar het besef dat het afgelopen zou zijn
Sander de Wijn
"Ik ben in mijn carrière altijd erg met mijn lichaam bezig geweest, ik ken het goed genoeg. De tranen die je zag waren ook niet van de pijn, maar het besef dat het afgelopen zou zijn", aldus De Wijn. "Nu het WK eigenlijk pas echt gaat beginnen, eindigt het voor mij."

CALDAS: VERSCHRIKKELIJK

Bondscoach Max Caldas heeft Joep de Mol opgeroepen als vervanger van De Wijn. Het is toegestaan om spelers te vervangen tijdens het toernooi. "Het is verschrikkelijk voor Sander dat dit hem nu tijdens het WK overkomt", zegt Caldas. "Sander is een fantastische speler. Hij blijft, ook nu hij niet meer kan spelen, aanwezig bij het team en zal op die manier zijn bijdrage leveren."

ERNST VAN DE BLESSURE

Teamarts Conny van Bentum weet nog niet wat de precieze blessure van De Wijn is. "Sander heeft een blessure opgelopen aan zijn hamstring", zegt ze. Donderdag word een mri-scan gemaakt. "We gaan de komende periode goed onderzoeken hoe ernstig zijn blessure is, maar het is volstrekt duidelijk dat het voor Sander helaas niet meer mogelijk is tijdens dit toernooi nog in actie te komen."
Nederland heeft zich door de winst op Canada geplaatst voor de kwartfinale. Die wedstrijd wordt donderdag 13 december gespeeld tegen thuisland India.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.