Waterpoloërs kopje onder tegen Spanje

© Ankie Hogewind / Fotostudio Red Green Blue
UTRECHT - De Nederlandse waterpoloërs hebben hun derde wedstrijd in de groepsfase van de World League tegen Spanje verloren. Voor eigen publiek in het zwembad AquaRijn in Alphen aan den Rijn ging Oranje met 7-13 (1-2 2-2 2-5 2-4) onderuit tegen de winnaar van het zilver bij het EK eerder dit jaar.
De ploeg van bondscoach Robin van Galen bleef in de eerste twee periodes goed bij. Mede dankzij de sterk keepende Eelco Wagenaar. Maar in de derde periode nam Spanje afstand. In de laatste periode probeerde Oranje nog wel terug te komen, maar dat lukte niet. De Spanjaarden bleven scoren en gaven Nederland geen kans.
Kjeld Veenhuis was topscorer bij Oranje met twee treffers. Ook Jorn Winkelhorst, Jorn Muller, Jesse Nispeling, Milos Filipovic en Sam van den Burg waren trefzeker. UZSC-speler Pascal Janssen was ook van de partij. Utrechter Lars Gottemaker ontbrak.
Nederland verloor eerder in de World League van Griekenland en won het duel met Oekraïne. De nummers 1 en 2 van de poule gaan door naar de volgende ronde.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.