Dylan van Baarle over stoppen Sky: "Gisteravond was niet leuk voor iedereen"

© Team Sky
VEENENDAAL - De wielerploeg die sinds 2010 als Team Sky door het leven gaat, moet op zoek naar een nieuwe sponsor. Het medianetwerk Sky zal na 2019 geen geld meer in de wielersport steken. In de selectie zit ook Veenendaler Dylan van Baarle. "Het is allemaal heel onverwachts", zegt hij tegen RTV Utrecht.
Dylan van Baarle reageert op het nieuws: "Ik moet sowieso mijn stinkende best doen om überhaupt een contract af te dwingen"
Van Baarle debuteerde begin 2018 voor Sky. Hij tekende een tweejarig contract, dat dus eind 2019 afloopt. Dat is hetzelfde moment als de sponsor stopt. "Ik moet sowieso mijn stinkende best doen om überhaupt een contractverlenging af te dwingen. Ik wil dat deze ploeg doorgaat, niet alleen voor de renners maar er zijn ook zoveel stafleden hier die dan zonder baan komen... Dat is nooit leuk om dat te zien gebeuren."
Ik ga er vanuit dat de ploeg blijft bestaan in 2020, maar niet onder de naam Sky
Dylan van Baarle
"Ik zit zeker niet met een dubbel gevoel", aldus Van Baarle. "Ik ga er vanuit dat de ploeg blijft bestaan in 2020, alleen dan niet onder de naam Sky."

SKY DOMINEERT HET PELOTON

De Sky-ploeg was de afgelopen jaren bijzonder succesvol met onder meer acht eindzeges in grote rondes waarvan de Brit Chris Froome er zes voor zijn rekening nam.
Sky-baas Jeremy Darroch verklaart het stopzetten van de sponsoring met een nieuwe fase in de ontwikkeling van het bedrijf. "Sky is in het wielrennen gestapt met als doel succes in het peloton over te brengen op de hele bevolking. Ik ben enorm trots op wat we bereikt hebben, maar 2019 is het juiste moment om afscheid te nemen", zegt Darroch.
"De visie van Sky was een schoon, winnend team te bouwen, met als basis Britse renners en een Britse staf", verklaarde teammanager Dave Brailsford. "De knappe resultaten zijn het gevolg van talent, hard werken en doorzettingsvermogen. Dit was allemaal nooit mogelijk geweest zonder Sky. Zelf kijken we uit naar een vervolg van ons project, als de juiste partner zich aandient. Maar eerst focussen we nog op 2019."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.