Seizoen Lemoine ten einde: "Trots op laatste negen maanden"

© Orange Pictures
WOERDEN - Het seizoen van tennisster Quirine Lemoine zit er op. De Woerdense verloor in de tweede ronde van het enkelspel in Dubai, en ging later op de dag ook onderuit in het dubbelspel.
Lemoine was in de Verenigde Arabische Emiraten niet opgewassen tegen de Duitse Mona Barthel, die als vijfde geplaatst was in het $100,000-toernooi van Dubai. De setstanden waren 6-2 en 6-4 in de één uur durende partij.
Ik moet leren wat er beter en constanter moet
Quirine Lemoine
"Het was een goede les vandaag tegen een top-100 speelster", reageert Lemoine tegen RTV Utrecht. "Ik moet leren wat er beter en constanter moet. Ik heb mijn kansen gehad en niet gepakt."

DUBBELSPEL

Samen met landgenote Eva Wacanno verloor Lemoine later op de dag ook in de kwartfinale van het dubbelspel. Het Nederlandse koppel was met 7-5 en 7-5 een maatje te klein voor het Bulgaars-Luxemburgse duo Govortsova/Minella.

AUSTRALIAN OPEN

Voor Lemoine zit het seizoen 2018 er nu op. De Woerdense blijft nog in Dubai om te trainen met de tennisbond KNLTB. "Daarna ben ik een week thuis en dan ga ik richting Australië", zegt ze.
Ik ben erg trots op hoe ik in negen maanden tijd deze plek heb gehaald op de ranglijst
Quirine Lemoine
"Als het goed is heb ik door deze weken acceptatie voor de kwalificatie van de Australian Open op eigen kracht gehaald", blikt Lemoine vooruit op de eerste maand van het nieuwe seizoen. "Het zit wel op het randje. Ik sta nog met mijn protected ranking op de lijst (Lemoine was lang geblesseerd en krijgt daar wedstrijden voor terug, red.), maar misschien red ik het dus op eigen kracht. Ik ben erg trots op hoe ik in negen maanden tijd deze plek heb gehaald op de ranglijst."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.