WK-zilver voor Jesse Puts op gemengd estafette

© Orange Pictures
UTRECHT - Het Nederlandse gemengd estafetteteam heeft bij de WK kortebaan in het Chinese Hangzhou zilver gepakt op de 4x50 meter vrije slag. Utrechter Jesse Puts maakt deel uit van het viertal. Hij zwom samen met Stan Pijnenburg, Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk een tijd van 1.28,51.
De ploeg van de Verenigde Staten was veel te sterk voor het Nederlandse team. De Amerikanen zwommen het wereldrecord van Nederland (1.28,39) uit de boeken: 1.27,89. Rusland (1.28,73) pakte het brons.
Het Nederlandse estafetteteam was twee jaar geleden op de WK in Windsor ook tweede, destijds achter Rusland. Nederland werd vorig jaar Europees kampioen op dezelfde discipline in Kopenhagen. Daar werd ook het wereldrecord gezwommen. In het Chinese water was Amerika echter oppermachtig en was zilver het maximale haalbare.

PUTS

De 24-jarige Puts komt deze week in China individueel nog uit op de 50 meter vrije slag, de 100 meter vrije slag en de 50 meter vlinderslag. Op de 50 vrij verdedigt de Utrechter zijn wereldtitel, die hij in 2016 verrassend wist te winnen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.