Van Baarle debuteert in Tour Down Under, focus op openingsweekend

© Team Sky
VEENENDAAL - Wielrenner Dylan van Baarle debuteert volgend seizoen in de Tour Down Under. Dat vertelt de renner van Sky tegen RTV Utrecht. Het wordt voor de Veenendaler zijn eerste deelname aan de Australische rittenkoers.
"Dat is een leuke, eerste ervaring. Daar ben ik nog nooit geweest. Ik ga het eens via die weg proberen", zegt Van Baarle over zijn seizoensbegin. De Tour Down Under wordt van 15-20 januari verreden.
Dylan van Baarle: "Openingsweekend is de eerste kans die er is, die ga ik niet laten liggen"

OPENINGSWEEKEND

De laatste jaren begon Van Baarle later aan het seizoen, maar nu hij eerder op de fiets zit, hoopt hij ook eerder in vorm te zijn. "Ik rijd daarna de Ronde van Algarve en het openingsweekend", doelt de klassiekerspecialist op de eerste Belgische wedstrijden over kasseien: Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne. "Dat is de eerste kans die er is, die ga ik zeker niet laten liggen. Ik probeer daar met een goede conditie aan de start te staan."
"We moeten net zo gaan koersen zoals ze bij Quick-Step deden", blikt Van Baarle vooruit. Daarmee doelt hij op de breedte van de ploeg in de klassiekers. Bij Sky zijn naast Van Baarle ook Gianni Moscon, Ian Stannard, Michal Kwiatkowski en Tourwinnaar Geraint Thomas gespecialiseerd in het werk op de kasseien. "Het belangrijkste is dat alle neuzen dezelfde kant op staan. Ik denk dat we dan de meeste kansen hebben."

GROTE RONDE

Afgelopen seizoen miste Van Baarle de Tour de France. Hij mocht wel starten in de Vuelta a España. Voor het seizoen 2019 verwacht de Veenendaler geen Giro d'Italia te rijden, omdat hij in het voorjaar alles op de klassiekers zet. "Ik hoop op de Tour of de Vuelta, dat moet het voorseizoen zich gaan uitwijzen", sluit Van Baarle af.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.