Erop of eronder voor Eemdijk, DOVO wil in de flow blijven

Eemdijk-topscorer Yannick Bouw
Eemdijk-topscorer Yannick Bouw © Orange Pictures
EEMDIJK - Een finale. Zo kan het treffen in de Derde divisie A tussen Achilles'29 en Eemdijk gerust betiteld worden. De ploeg uit Groesbeek is 16e, Eemdijk is 18e en laatste. Bij winst staan de Diekers in de winterstop in elk geval niet onderaan. In diezelfde klasse speelt DOVO thuis tegen FC Lisse. De mannen van Gert Kruys zitten in de flow, en willen daarin blijven.

EEMDIJK

Achilles'29 en Eemdijk zijn twee zwaar geplaagde ploegen. Achilles degradeerde twee keer op rij, heeft geen geld meer en zag twee jaar achter elkaar een complete selectie weglopen. Handhaving in de Derde divisie is het doel. Eemdijk promoveerde vorig jaar, zag veel sterkhouders vertrekken en heeft het hele seizoen al veel blessures. Vorige week werd trainer Hans van Arum ontslagen.
Voor het duel in Groesbeek mist interim-trainer Ruud van der Geest in ieder geval de langdurig geblesseerden Jan en Jaap de Graaf. Ook Jordie Huijgen en Klaas de Graaf zijn er waarschijnlijk niet bij. Wouter Bout kampt met de naweeën van een getrokken verstandkies en kan niet spelen. David van de Groep was deze week ziek en is een twijfelgeval.
Achilles begon slecht aan het seizoen, maar is de laatste weken aan een opmars bezig. De laatste vijf duels leverden evenzoveel punten op. Eemdijk bleef de laatste vijf wedstrijden puntloos. Als de Groenen winnen, passeren ze Achilles op de ranglijst.

DOVO

DOVO heeft in de Derde divisie de top vier in het zicht, na vijf overwinningen op rij. De formatie van Gert Kruys staat inmiddels zesde, en kan de winterstop in theorie ingaan als de nummer vier van de ranglijst. Maar dan moet er wel gewonnen worden van FC Lisse.
Lisse, getraind door Woerdenaar Robbert de Ruiter, degradeerde vorig seizoen uit de Tweede divisie. In de Derde divisie had de ploeg een stroeve start, met als dieptepunt de 9-1 nederlaag bij DVS'33. Inmiddels heeft Lisse zich opgericht en haalde uit de laatste vier duels tien punten. Het staat negende.
DOVO speelde twee keer eerder een thuiswedstrijd tegen FC Lisse en verloor twee keer. De doelcijfers: 2-7. Gert Kruys kan zaterdag beschikken over dezelfde selectie als de laatste weken, dus inclusief topscorer Joshua Patrick die deze week zijn contract verlengde.

LIVE

DOVO - FC Lisse begint zaterdag om 14.30 uur en is live te volgen bij Radio M Utrecht. De aftrap bij Achilles'29 - Eemdijk is om 18.00 uur.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.