Duel met een lading voor Vogels-trainer Verdonkschot

© Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels - Rijnsburgse Boys is een beladen duel voor Vogels-trainer Ted Verdonkschot. De Haarlemmer was van 2003 tot 2009 trainer van Rijnsburgse Boys. Onder zijn leiding won de club drie afdelingstitels. In 2009 veroverde hij met Rijnsburgse Boys de zaterdagtitel, ten koste van IJsselmeervogels.

VERLENGING

Verdonkschot is nu bezig aan zijn eerste seizoen op de Westmaat. Onder zijn leiding staat IJsselmeervogels op de derde plaats. Komende week beginnen de gesprekken over contractverlenging. Zowel IJsselmeervogels als Verdonkschot hebben de intentie uitgesproken met elkaar verder te willen, dus het valt te verwachten dat de oefenmeester bij gaat tekenen.
Voor de wedstrijd van zaterdag keert Achraf Nejmi terug van een schorsing. Of de middenvelder speelt is echter de vraag: donderdag overleed zijn in Marokko wonende opa. De uitvaart is mogelijk dit weekend, Nejmi zou in dat geval de wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys missen.
Het is de 19e keer dat IJsselmeervogels en Rijnsburgse Boys elkaar op de Westmaat ontmoeten. Tien keer won IJsselmeervogels, vijf keer wonnen de 'Uien'. Vorig jaar werd het in het een knotsgekke wedstrijd 6-1 voor de Rooien. De Bunschoters scoorden toen na rust vier keer in acht minuten.
Rijnsburgse Boys zit in een behoorlijke dip. De ploeg begon goed aan de competitie, maar haalde uit de laatste vijf duels slechts twee punten. De Zuid Hollanders zijn daardoor afgezakt naar de tiende plaats op de ranglijst.
Ali Akla: op de weg terug
Ali Akla: op de weg terug © Geert Lommers

AFWEZIGEN OP DE WEG TERUG

Uit de ziekenboeg van IJsselmeervogels komt goed nieuws. Yannick Cortie brak in maart zijn knieschijf maar traint alweer vrijwel volledig mee. Ali Akla en Kevin de Visser haken waarschijnlijk tijdens het trainingskamp in de winterstop aan bij de selectie en kunnen begin 2019 hun rentree maken.

LIVE

IJsselmeervogels - Rijnsburgse Boys begint zaterdag om 15.00 uur en is live te volgen via Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.